SELECȚIONAT – Un spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare va concura pentru marele premiu al festivalului dedicat scenografilor debutanţi

0
164

TEATRU. „Poveşti din bucătărie”, spectacolul Teatrului Municipal Baia Mare, semnat de scenografa Gabriella Spiridon, a fost selecționat pentru a participa la Festivalul D-BUTAN-T din Sfântu Gheorghe, a cărui ediție din acest an este dedicată scenografilor debutanți.

 

Evenimentul va avea loc în perioada 15-20 octombrie, iar în concurs au fost înscrise peste 20 de spectacole semnate de scenografi debutanţi, dintre care juriul a selectat cinci („Lecţia” – lucrarea de disertaţie a Mădălinei Sandu şi a Andreei Tecla; „Avioane de hârtie” – Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, scenografia: Sabina şi Bianca Veşteman; „Dragă Elena Sergheevna” – Teatrul „Bacovia” din Bacău, scenografia: Răzvan Bordoş; „Sub apă” – Teatrul „Matei Vişniec” din Suceava, scenografia: Raluca Alexandrescu; „Poveşti din bucătărie” – Teatrul Municipal Baia Mare, scenografia: Gabriella Spiridon).

 

“Poveşti din bucătărie” aduce în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag și face o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90. Spectacolul este unul realizat după metoda „devised theatre”, astfel încât textul ce stă la baza sa a luat naştere pornind de la experienţele personale şi amintirile membrilor echipei de creaţie.

 

Festivalul D-BUTAN-T este organizat de Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe şi este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar decernarea premiilor pentru scenografie va avea loc pe 20 octombrie la Cinematograful „Arta” din Sfântu Gheorghe.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here