SEISM – Detalii oficiale despre cutremurul ușor, înregistrat în această dimineață în Maramureș

0
717

OFICIAL. Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a comunicat în Buletinul de Seismicitate Recentă că în această dimineață, la ora 04.58, în județul Maramureș a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 2.4 pe scara Richter, la adâncimea de 2 kilometri.

 

Epicentrul a fost semnalat în zona delimitată de Bârsana – Slătioara – Glod – Văleni. Cutremurul s-a resimțit ușor în municipiul Sighetu Marmației (25 km) și orașele Cavnic (29 km), Tîrgu Lăpuș (39 km), Vișeu de Sus (40 km), Baia Sprie (42 km). De la începutul măsurării științifice a cutremurelor (începând cu secolul XX), în zona Crișana-Maramureș a fost localizat un singur eveniment cu magnitudine apropiată de 5 pe scara Richter.

 

INCDFP monitorizează activitatea seismică pentru a informa, reduce riscurile și ajuta în managementul situațiilor de urgență.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here