ȘEFI CU GRADE – Șeful de poliție scăpat de condamnarea pentru infracțiuni de corupție, Ioan Liviu Tăut, a devenit șeful UNPR pe Transilvania

0
2723

NUMIRE. Pe polițistul Ioan Liviu Tăut (57 de ani), căruia îi e rușine să menționeze c-a fost și milițian, îl mai țineți minte?

 

Fost șef al inspectoratelor județene de poliție din Satu Mare (2005-2010) și Maramureș (2010-2011), fost rector la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti (2011-2013), fost condamnat (în 2016) la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiuni de corupție (trafic de influență) și apoi absolvit (în 2018) de toate acuzațiile DNA, Tăut își duce viața, liniștit, în Baia Mare, unde, beneficiind de titlul de doctor (cu teza “Metodica cercetării accidentelor de circulație”) și (evident) de relațiile profesionale, este președintele consiliului director al filialei Baia Mare a Fundației Universitare „Vasile Goldiș” Arad.

 

Pe lângă preocupările de la catedră – că nu astea-s subiectul scrierii -, general (r) Tăut s-a lăsat, ca mulți alți rezerviști, atras de magnetismul politic al partidului cu epoleți, UNPR, condus de reactivatul Gabriel Oprea.

 

Pentru că funcția de președinte al organizației județene era dată – altui gradat, evident, respectiv col. (r) Ioan Cheudan (59 de ani), pensionat din postura de șef al Poliției Rurale Groși – Tăut (foto, primul din stânga) a primit de la generalul Oprea o funcție mai mare și la fel de decorativă: coordonator al Regiunii Transilvania. Sigur, suplimentar, Tăut a fost gratulat și cu funcția de preşedinte executiv UNPR Maramureş. Un fel de „s-a-ntors lumea cu susu’-n jos”, pentru că, în politică, generalul (Tăut) a ajuns subordonatul colonelului (Cheudan).

 

Asta am vrut să vă comunic și mă surprind făcând-o, că fostul chestor șef, acum general în rezervă, Tăut este marele tartor UNPR pe Transilvania, anunțul fiind făcut public de alt general (tot în rezervă, avem o țară care pe timp de pace are mai mulți generali decât a avut pe timp de război), Gabriel Oprea.

 

În tentativa de a completa partidul militarizat UNPR cu cât mai mulți polițiști și militari în retragere, Oprea l-a mai coptat și pe fostul șef al Serviciului Management Operațional al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, col. (r) Gheorghe Dănescu, acesta fiind noul preşedinte executiv UNPR Satu Mare. Ăsta-i partidul în care se salută cu mâna la chipiu…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here