SCOP – Ce vor să facă acţionarii Magazinului Universal „Maramureşul” cu un credit de 2 milioane de euro

0
1579
Magazinul Universal „Maramureșul”

ACHIZIŢII. Acţionarii principali ai societăţii Magazinului Universal Maramureş SA din Baia Mare (care deţine Magazinul Universal „Maramureşul”) au decis contractarea unui credit bancar de 9 milioane de lei (sau echivalentul în moneda europeană – 2 milioane de euro) pe care îl vor garanta cu ipoteci mobiliare şi/sau imobiliare asupra activelor societăţii.

 

Motivaţia accesării creditului bancar este de a achiziţiona „valori mobiliare” în cuantum de 11,2 milioane de lei din care aproximativ 80% din sumă să fie acoperită din creditul respectiv. Trei companii controlează Magazinul Universal Maramureş, deţinând împreună peste 53% din acţiuni: Actrom (22,4%), Romada (19,8%) şi Nova Invest (11%).

 

Dorel Goia

În fapt, „pionul esenţial” al dezvoltării societăţii este clujeanul Dorel Goia, fondator al Băncii Transilvania şi acţionar semnificativ al Rombat şi Teraplast. El nu figurează acţionar direct, ci prin intermediul soţiei sale, Daniela Maria Goia, şi al firmelor Trebela Limited şi Foracrest Trading, înregistrate în Cipru, care deţin în România companiile Actrom şi Romada, doi dintre acţionarii semnificativi în societatea pe acţiuni care deţine Magazinul Universal „Maramureşul”.

 

Compania are o capitalizare de aproximativ 8 milioane de lei şi o cifră de afaceri anuală de 3 milioane de lei. Preţul unei acţiuni Magazinul Universal Maramureş este de 0,5 lei, iar de la începutul anului s-au tranzacţionat pe piaţa alternativă acţiuni în cuantum de aproape 100.000 de euro. Magazinul Universal „Maramureşul” din Baia Mare a fost inaugurat la începutul anilor ’80.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here