SCHIMBARE – Fostul pesedist Mircea Dolha, înlocuit la conducerea PNL Maramureş de Ionel Bogdan

0
534

RĂSPUNS. Liberalii maramureşeni sunt şi în acest moment în derivă, abatere care şi-a declanşat primele simptome în martie 2010, după arestarea fostului lor preşedinte, Cristian Anghel, şi s-a acutizat la ultimul eşec electoral, cel din decembrie 2016, de la „parlamentare”, sub conducerea fostului pesedist Mircea Dolha.

 

În derivă fiind, liberalii i-au cerut demisia lui Dolha, care s-a încăpăţânat să-i refuze, aşa că au urmat demersuri pentru concretizarea solicitării eşuate. Petiţiile şi drumurile către Bucureşti şi-au găsit aseară răspunsul pozitiv. Ieri, la Bucureşti, a avut loc o întâlnire a comisiei de unificare a PNL (condusă de preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan) cu delegaţia PNL Maramureş. Rezultatul întâlnirii: tânărul Ionel Bogdan (foto), proaspăt demisionar de la şefia PNL Baia Mare, a fost propus să preia conducerea organizaţiei judeţene a liberalilor.

 

„Am fost propus ca preşedinte al PNL de către comisia de unificare a PNL şi, luni, 23 ianuarie 2017, trebuie să mă prezint împreună cu prim-vicepreşedintele Gavril Ropan (n.red., primarul comunei Coroieni) cu o propunere la Biroul Politic Naţional al PNL şi apoi se va tranşa (n.red., problema structurii de conducere a PNL Maramureş). Practic, în 23 ianuarie Biroul Politic va decide dacă propunerea comisiei de unificare este una corectă şi dacă Biroul Judeţean pe care noi îl vom propune este varianta bună pentru Maramureş”, a declarat, pentru 2mnews, Ionel Bogdan, preşedintele demisionar al PNL Baia Mare.

 

Propunerile pentru viitoarea conducere a PNL Maramureş (Biroul Politic Judeţean) vor fi stabilite la finalul acestei săptămâni, a precizat Bogdan.

 

Deşi a fost ales ca preşedinte al PNL Maramureş, liberalii din judeţ nu-l mai recunosc pe Dolha ca lider. Întrebat dacă Dolha mai este sau nu preşedintele liberalilor maramureşeni, Bogdan a menţionat: „Trebuie să vedem dacă este statutar, dar eu zic că în acest moment Dolha nu mai este preşedinte. Eu spun că, în acest moment, nu există o conducere statutară a PNL Maramureş. Propunerea de destituire a lui Mircea Dolha se înaintează Biroului politic Naţional”, a declarat Bogdan, învăluindu-ne raţiunea-n ceaţă (cum poate un preşedinte ales să nu mai fie preşedinte fără a demisiona şi fără a fi demis?).

 

Cert este că Ionel Bogdan îl va înlocui în funcţia de preşedinte al PNL Maramureş pe Mircea Dolha, devenit indezirabil şi cu numele răzuit inclusiv de pe pereţii sediului de partid – propunerile comisiei de unificare sunt, de cele mai multe ori, întărite şi de Biroul Politic Naţional. La sfârşitul lunii ianuarie are loc şi întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de organizaţii pentru stabilirea calendarului Convenţiei Naţionale – liberalii îşi vor alege în această primăvară conducerea centrală, în acest moment fiind propuse ca date pentru Congres fie luna februarie, fie luna aprilie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here