SCANDALOS – CNAIR recunoaște că nici în 2018 nu a primit fonduri suficiente pentru finalizarea tronsoanelor din DN 18, de pe ruta Moisei-Iacobeni

0
333

INFRASTRUCTURĂ. Un document făcut public recent de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care informează cu privire la stadiul proiectelor în derulare, atestă faptul că nici în anul 2018 tronsoanele de drum din DN 18 aflate în reabilitare pe teritoriul administrativ al Maramureșului, investiţie care asigură legătura rutieră a Transilvaniei cu Moldova, nu beneficiază de finanţările prevăzute în buget.

 

În luna februarie, după votarea bugetului de stat, CNAIR a transmis Ministerului Transporturilor că pentru o investiţie în execuţie, DN 18, care leagă Bucovina de Maramureş, bugetul este insuficient. Documentul precizează următoarele: „Lot 1, Moisei – Borşa, buget insuficient. Lot 2, Borşa – Şesuri, buget insuficient. Lot 3, Şesuri – Cârlibaba, buget insuficient, efectuării plăţilor către Antreprenor. Lot 4, Cârlibaba – Iacobeni, buget insuficient, efectuării plăţilor către Antreprenor”.

 

Precizările documentului CNAIR au fost făcute publice de deputatul de Vaslui Daniel Olteanu, în plenul Camerei Deputaţilor, acesta criticând politică guvernamentală programată de abandonare a investițiilor în infrastructura zonei aflate în derulare, acuzându-l pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, de sfidare.

 

Conform contractului, lucrările de reabilitare a tronsoanelor de drum național cuprinse între Moisei și Borșa, Borșa și Șesuri și Șesuri și Cârlibaba (jud. Suceava) ar fi trebuit finalizate în 24 august 2017. În ianuarie 2018, CNAIR raporta reabilitarea secţiunilor Moisei-Borşa, Borşa-Şesuri şi Şesuri-Cârlibaba a ajuns acum la stadii fizice ale lucrărilor cuprinse între 50% şi 70%”, iar lucrările de reabilitare pe sectorul Cârlibaba-Iacobeni a DN18 au ajuns la 10%. Însumate, cele patru sectoare menționate ale Drumului Național 18, cuprinse între Moisei şi Iacobeni, au o lungime de 88 de kilometri.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here