SCANDAL ÎN PSD – Fost viceprimar al Cavnicului, Marius Mărginean a fost exclus din PSD Maramureş, pentru a doua oară în patru ani!

0
1844
Marius Doru Mărginean (în medalion), exclus din nou din PSD

REPETIŢIE. Fostul consilier judeţean Marius Mărginean a fost exclus din PSD Maramureş în urmă cu puţin timp. Mărginean era primul de pe lista consilierilor judeţeni supleanţi şi trebuia să acceadă în forul administrativ al judeţului, însă numirea sa nu a fost făcută fiind de fiecare dată scoasă de pe ordinea de zi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, care este şi preşedintele PSD Maramureş.

 

Marius Doru Mărginean a mai fost membru al PSD fiind exclus, în 2012, tot de Gabriel Zetea, pe atunci proaspăt preşedinte al social-democraţilor maramureşeni. În acel moment, Mărginean era viceprimarul oraşului Cavnic (funcţie pe care a îndeplinit-o timp de 16 ani) şi a trecut la PP-DD – unde a fost prim-vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al filialei judeţene -, partid cu care a câştigat funcţia de consilier judeţean în mandatul 2012-2016.

 

În 2015, PP-DD a fost absorbit de UNPR, iar în 2016 UNPR a fost absorbit de PMP, iar Mărginean, împreună cu alţi foşti „pepededişti”, a trecut din nou în PSD. A fost înscris pe lista PSD la alegerile locale pentru CJ Maramureş pe locul 16. PSD a câştigat 14 mandate şi, din cei 14, patru au părăsit deja CJ (Marinescu a fost „miruit” adjunct la Drumuri şi Poduri, Butuza şi Tomoiagă au devenit secretari de stat, iar Drulea a plecat şef de cabinet la şeful său de partid, Zetea), iar unul a devenit preşedinte (Zetea).

 

De ce l-au dat afară

 

Pentru că Mărginean refuza să semneze renunţarea la funcţia de consilier judeţean, PSD Maramureş a rămas cu patru consilieri mai puţini, adică grupul are doar 9 consilieri – o forţă mult diminuată tocmai acum când trebuie să treacă bugetul propus de şeful PSD. Asta până astăzi, când Mărginean a fost demis, pentru că, nu-i aşa, cine-i şi ăla din Cavnic să-mpiedice un partid atât de impozant ca şi cel condus de Zetea.

 

Care e schepsisul? De ce incomoda Mărginean tocmai partidul din care făcea parte? Pentru că trebuia să se ajungă la un supleant anume, respectiv la Ştefan Călin Pop, fiul primarului din Săcălăşeni Emilian Pop (PSD). Practic, dacă Mărginean intra în CJ, fiul primarului PSD-ist rămânea pe tuşă.

 

Şi de ce scriem noi de asta? Pentru că excluderea lui Mărginean s-a făcut în contradicţie cu normele PSD, respectiv acesta nu fusese exclus din organizaţia de bază (PSD Cavnic) din care face parte – ceva în genul directorului care elimină un elev din şcoală fără ca dirigintele să-l fi sancţionat vreodată.

 

Mărginean a absolvit două facultăţi, fiind licenţiat în management şi în ştiinţe juridice. El este cel care a facut demersurile pentru înregistrarea lenkerului la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, vrând să facă din acesta un simbol al Cavnicului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here