SCANDAL ÎN PNL – Sighetenii cer demiterea conducerii interimare a PNL Maramureş

0
582
Membrii BPL Sighetu Marmatiei - protest în fața sediului local al PNL
Protest în fața sediului

PROTEST. Întreg Biroului Politic Local (BPL) PNL Sighet, format din 59 de persoane, a înaintat astăzi o scrisoare deschisă preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, prin care cere demiterea Comisiei de Organizare a Alegerilor (COA) interne PNL Maramureș, formată din nouă membri, şi a președintelui interimar Călin Bota, precum şi anularea deciziei cu emisă de COA Maramureş referitoare la dizolvarea BPL Sighetu Marmaţiei şi demiterea din funcţia de preşdinte interimar a Danielei Oniţa Ivaşcu, ca fiind nestatutară şi imorală.

 

Decizie PNL 3/2017 (click pentru document)

„Notoria” decizie cu numărul 3 din 28 martie 2017, luată de COA Maramureş „la ceas de seară”, a stârnit Sighetul. Respectivul act numeşte un nou preşedinte interimar la PNL Sighetu Marmaţiei, Anişoara Iulia Mihali (consilier judeţean), şi alt BPL Sighet.

 

Demişii de COA Maramureş susţin, în scrisoarea adresată lui Turcan, că prin aceste decizii s-au încălcat atribuţiunile statutarebale comisiei, respectiv acelea de a organiza alegeri, şi precizează faptul că membrii BPL Sighet au acordat, în 25 ianuarie 2017, un vot de încredere până la alegerile interne, preşedintelui interimar Onita-Ivaşcu şi actualului BPL – respectiva decizie a fost luată cu 42 de voturi, „pentru stabilitatea filialei”.

 

Noua conducere în sala goală

Ieri, membrii BPL Sighet, alături de alţi liberali sigheteni, întruniţi în şedinţa săptămânală, „s-au trezit la sediu cu cinci membri care au susţinut ca ei reprezinta noua conducere a PNL Sighet şi doresc să îşi ia partidul inapoi”. În scrisoarea deschisă se precizează faptul că respectivii „nu au activat în campania electorală de la parlamentarele din 2016, au boicotat în mod repetat toate acţiunile partidului, neavând nici cotizaţiile plătite”.

 

Părăsirea sediului PNL Sighet

În acest context, tot vechiul BPL şi ceilalţi liberali prezenţi (aproximativ 50 de persoane) au părăsit sediul PNL Sighetu Marmaţiei în semn de protest, în incintă rămânând doar cei cinci. Vechiul BPN constată „cu îngrijorare că se încearcă fraudarea alegerilor şi încălcarea flagranta a Statutului PNL, demersul COA Maramureş venind în urma anunţului făcut de preşedinta PNL Sighet, Oniţa-Ivaşcu Daniela, de a candida la preşedinţia PNL Maramureş, precum şi faptul că aceasta a semnalat conducerii judeţene că există nereguli financiare în momentul în care a preluat mandatul de preşedinte al filialei”.

 

Conducerea PNL Sighetu Marmaţiei este singura organizaţie din Maramureş care a fost „dizolvata”, deşi a obţinut peste 21% la alegerile parlamentare din 2016, peste media naţională şi judeţeană. În final, semnatarii cere conducerii centrale a PNL şi forurilor statutare ale partidului „să fie garanţii respectării statutului şi organizarii unor alegeri transparente şi corecte şi să nu favorizeze interesele unui grup minoritar care încercă să facă jocurile unor anumiţi candidaţi” (singurul care şi-a mai anunţat intenţia de a candida pentru şefia PNL Maramureş fiind Ionel Bogdan).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here