SANCȚIUNE – Șeful de la Drumuri Naţionale Baia Mare, suspendat din funcție şi cercetat disciplinar

0
789

DECIZIE. Loghin Mateaş, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale – Baia Mare, a fost suspendat din funcție și va fi cercetat disciplinar, la conducerea secției fiind numit, cu titlu temporar, Mircea Pop. Decizia a fost luat chiar de directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, și a fost pusă în aplicare de directorul regional al DRDP Cluj, Radu Băruță, și el avertizat cu destituirea din funcție.

 

Sancțiunile au fost cauzate de “neglijenţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu” și fac referire directă la lucrările de reabilitare a tronsonului din DN 18B cuprins între Baia Mare și Târgu Lăpuş. Acestea au început luna trecută, dar apoi au fost abandonate, fapt semnalat de numeroși șoferi care tranzitează zona și care au anunțat că iau în calcul blocarea șoselei, în semn de protest.

 

Conform dispoziției directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, lucrările la DN 18B (drum național lung de 80 de kilometri, care face legătura între Baia Mare și DN1C în localitatea Cășeiu – jud. Cluj) au reînceput. Reabilitarea DN 18B este efectuată de CNAIR în regie proprie, prin procedeul de reciclare in situ, lucrările propriu-zise începând în 20 august.

 

Procedura de reciclare in situ presupune decopertarea drumului (cu un utilaj numit “tren de reciclare in situ”), iar materialul rezultat în urma frezării straturilor distruse este amestecat cu diverse adaosuri și reașternut pe drum – procedeul aduce o rapiditate crescută a execuției lucrării care poate ajunge la 1-1,5 km de drum reabilitat/zi.

 

Secția Drumuri Naționale Baia Mare are în administrare districtele de drumuri Baia Mare, Baia Sprie (Gutâi), Sighetu Marmației, Vișeu, Borșa, Petrova și Târgu Lăpuș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here