S-A TERMINAT – Gafă de amatori a echipei din Recea: a pierdut lupta pentru promovare, fiind depunctată pentru folosirea unui jucător suspendat

0
340
Jucătorul Brian Lemac (dreapta), folosit de AFC Recea în stare de suspendare la meciul cu Odorheiul Secuiesc din 30 martie (foto mare)

FOTBAL. ACS Fotbal Comuna Recea, echipa maramureșeană care aparent lupta pentru promovarea în Liga a II-a, reușind să se claseze pe primul loc al seriei 5 din Liga a III-a în 16 din cele 27 de etape, a fost depunctată de FRF (cu o întârziere de cinci săptămâni și jumătate!) pentru folosirea unui jucător suspendat.

 

Piederea calificării la “masa verde” a fost cauzată de folosirea în etapa a 20-1, care s-a desfășurat în 30 martie, unui jucător (atacantul Brian Lemac) transferat în iarna trecută de la Metalurgistul Cugir și care ar fi fost în stare de suspendare, fapt pe care oficialii echipei nu l-au știut, folosindu-l fără a avea documentul oficial cu situația cartonașelor galbene pe care le avea cumulate jucătorul.

 

Oficialii clubului maramureșean susțin că atunci când a fost transferat, Lemac a spus că are două cartonașe galbene, iar FRF susține că avea trei. Meciul pierdut cu 3-0 de Recea este cel de pe teren propriu, cu o candidată la retrogradare, AFC Odorheiu Secuiesc, meci câștigat pe teren cu 5-1 și în care Lemac a înscris 3 goluri.

 

Întârzierea cu care a fost comunicată decizia FRF, care anulează orice șansă de promovare a echipei maramureșene, este motivată de faptul că foaia de joc a meciului a ajuns cu întârziere la federația, dar că decizia este regulamentară – conform regulamentului FRF, sesizările către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF se fac în maximum 60 de zile de la disputarea meciului.

 

Clubul ACS Fotbal Comuna Recea a fost sancţionat de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu forfait (3-0 în favoarea echipei AFC Odorheiu Secuiesc) şi i s-a aplict o penalitate sportivă de 1.600 lei. În urma deciziei, ACS Fotbal Comuna Recea s-a îndepărtat la 5 puncte de rivala în lupta pentru promovare, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here