REZULTATE FINALE – Procentele şi numărul de voturi obţinute de toţi cei 11 candidaţi pentru funcţia de primar al oraşelor Baia Sprie şi Ulmeni

0
1065
Alin Bîrda (PNL) - primarul orașului Baia Sprie - și Lucian Morar (PMP) - primarul orașului Ulmeni

FINAL. Până se anunţă, oficial, rezultatele oficiale ale alegerilor locale parţiale din 11 iunie – o să mai dureze ceva, pentru că lumea a muncit azi-noapte -, face 2mnews oficiile necesare, să mai eliberăm din tensiunile cetăţeneşti. La nivelul celor două circumscripţii electorale (Baia Sprie şi Ulmeni) s-a înregistrat o prezenţa la vot cumulată de 43,01%.

 

Baia Sprie

 

În Baia Sprie, doar 3.986 din cei 13.860 de cetăţeni cu drept de vot au fost prezenţi, în 11 iunie, pentru a-şi alege primarul, funcţie vacantată în urma demisiei iminentului demis Dorin Paşca.

 

A câştigat liberalul Alin Bîrda, susţinut de Paşca, PNL şi UDMR. Pronostic: fostul primar Paşca, probabil, va deveni city-manager sau consilier al tânărului primar Bîrda, funcţii din care va conduce (influenţa) în continuare deciziile importante ale administraţiei publice din Baia Sprie.

 

Concluzii: prezenţă redusă la vot (28%), câştigător aşteptat. Iată care sunt procentele şi numărul de voturi obţinut de fiecare candidat din cei 9 înscrişi pe lista electorală din Baia Sprie:

 

  1. Alin Bîrda (PNL) – 29,57% (1.295 de voturi)
  2. Dorin Sabo (independent) – 20,05% (878 de voturi)
  3. Ioan Corodan (independent) – 13,65% (598 de voturi)
  4. Etelka Tamaş (PSD) – 12,21% (535 de voturi)
  5. Gheorghe Cherecheş (independent) – 7,44% (326 de voturi)
  6. Claudia cetăţeanu (PMP) – 5,89% (258 de voturi)
  7. Gheorghe Breban (ALDE) – 4,65% (204 de voturi)
  8. Luca Ştefănoiu (independent) – 3,58% (157 de voturi)
  9. Olimpiu Pop (independent) – 2,92% (128 de voturi)

 

Ulmeni

 

În Ulmeni, 3.939 din cei 5.737 de cetăţeni cu drept de vot au fost prezenţi, în 11 iunie, pentru a-şi alege primarul, funcţie vacantată în urma demisiei alesului Lucian Morar, care a optat pentru o funcţie de consilier judeţean, for în care avea antamată funcţia de vicepreşedinte în urma negocierilor politice cu „majoritarii” de la PSD.

 

Doar doi înscrişi în cursa electorală: Lucian Morar (PMP) şi Cornelia Luca (PSD). Deşi se anunţa o luptă strânsă, alţi doi anunţaţi contracandidaţi (Ionel Covaciu – PNL şi Dacian Sas – ALDE) renunţând tocmai pentru a nu disipa voturile „anti-Morar” şi anunţând că o susţin pe candidata social-democrată. A câştigat Lucian Morar. Iată care sunt procentele şi numărul de voturi obţinut de cei doi candidaţi înscrişi pe lista electorală din Ulmeni:

 

  1. Lucian Morar (PMP) – 65% (2.563 de voturi)
  2. Cornelia Luca (PSD) – 35% (1.348 de voturi).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here