REUŞITĂ – O firmă din Baia Mare, finanţată de UE pentru a crea o aplicaţie ce va procesa datele Agenţiei Spaţiale Europene

0
2488
Echipa Indeco Soft din Baia Mare

INOVARE. Începând din acest an, UE a decis să finanţeze cu câte 50.000 de euro 184 de firme din ţările comunităţii. Finanţarea se face prin intermediul programului Orizont 2020 (cel mai amplu program de cercetare şi inovare derulat vreodată de UE, cu o finanţare de 80 de miliarde de euro pentru următorii 7 ani) şi poate fi folosită exclusiv pentru studii de fezabilitate a unor proiecte menite să introducă pe piaţă produse inovatoare.

 

În prima etapă, au fost selectate spre finanţare şi patru firme din România, una dintre acestea fiind din Baia Mare, Indeco Soft. Compania maramureşeană Indeco Soft SRL (Baia Mare), profilată pe dezvoltare software specializat pentru administraţia publică locală, este deţinută de familia Barbul (Dorin Traian – 60% – şi Mariana – 40%), este membră ARIES Transilvania şi parteneră iTechTransilvania (un cluster de inovare).

 

Prezentă pe piaţă încă din 1990 (sub titulatura InfoMara – Centrul Teritorial de Calcul Electronic), Indeco Soft a creat softul Ghiseul.ro – aplicaţie de plată a taxelor online – şi alte concepte inovative în domeniu, iar acum şi-a propus să dezvolte Greentop, un soft care să proceseze datele oferite de Agenţia Spaţială Europeană, acestea urmând să-şi găsească aplicabilitate în silvicultură, amenajare teritorială şi agricultură.

 

Pe lângă finanţarea studiilor de fezabilitate, firmele selectate de UE (în prima etapă au fost depuse 2.111 proiecte) vor beneficia şi de trei zile de consiliere de afaceri gratuită. Firma băimăreană are aproximativ 100 de angajaţi, în 2016 a raportat o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro şi lucrează cu o marjă de profit de 13%.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here