REȚEAUA – Cinci băimăreni, reținuți pentru trafic cu cannabis și etnobotanice

0
493

DIICOT. Vânzoleala mascaților în Baia Mare, de marți, a fost lămurită: cinci băimăreni au fost reținuți de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate pentru trafic de etnobotanice și cannabis. Cazul a fost coordonat de DIICOT Sălaj, cu participarea poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Sălaj, Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Oradea, precum şi a jandarmilor.

 

Un băimărean a fost prins în flagrant delict în timp ce încerca să vândă 150 de plicuri cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice). Asupra acestuia au mai fost găsite diferite substanţe medicamentoase şi un flacon în care se afla cocaină.

 

În timpul percheziţiilor domiciliare şi auto, la persoane suspectate de implicare în operaţiunile ilicite, au fost ridicate aproximativ 50 de grame cu substanţă de culoare albă, aproximativ 6 grame de rezină de cannabis, 28 de bile de staniol care conţineau cannabis, frunze de canabis, 192 de plicuri de etnobotanice, 38 de fiole şi recipiente cu substanţe medicamentoase, 5 cântare electronice de precizie, un grinder de mărunţit substanţă vegetală, 3 stick-uri, 15 telefoane mobile, 7.364 de lei şi 100 USD, diferite înscrisuri privind bunuri imobile şi mobile, precum şi două autoturisme.

 

Conform DIICOT, în perioada septembrie 2017-februarie 2018, pe raza judeţelor Sălaj şi Maramureş s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de mare risc (comprimate ecstasy şi cocaină), droguri de risc (canabis), precum şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

 

Cinci tineri din Baia Mare şi un minor din Zalău, cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani, au fost reţinuţi și apoi arestaţi preventiv sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi comercializarea de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here