REORGANIZARE – Ministrul Economiei a solicitat Minvest Deva un raport privind modul de lichidare a datoriilor la stat și un plan de reorganizare

0
169

PORTOFOLIU. Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, a solicitat conducerii Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva un raport detaliat privind modul de lichidare a datoriilor către stat, precum și un plan de reorganizare a companiei și a cerut Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, aflat în subordinea ministerului, să se implice în acest sens, astfel încât activitatea minieră să fie lansată în condițiile în care există perimetre cu licențe active până în anul 2020.

 

De asemenea, în întâlnirea cu conducerile companiilor Minvest Deva și Minvest Roșia Montană, ministrul Șimon a discutat despre finanțarea activităților de închidere și ecologizare a minelor, precum și soluții de relansare a activității de exploatare. În prezent, Minvest Deva, aflată în administrare specială, depinde de finanțarea Conversmin, iar activitatea societății se axează majoritar pe închiderea, conservarea și ecologizarea minelor și, în mică parte, pe exploatarea materiilor prime pentru construcții (nisip cuarțifer, piatră).

 

Ministrul Economiei și-a propus o serie de întâlniri cu reprezentanții companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea și evaluarea situației actuale a acestora.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here