RECUNOAȘTERE – Actorul și regizorul băimărean Anton Tauf, premiat de UNITER pentru întreaga activitate

0
483
Anton Tauf

DISTINCȚIE. Actorul și regizorul băimărean Anton Tauf (71 de ani), fost director al Teatrului Național din Cluj (1992-1993) și al Teatrului Dramatic din Baia Mare (1995-2002), a fost premiat de Senatul UNITER cu premiul pentru întreaga activitate.

 

Născut la 18 aprilie 1946 în Baia Mare și absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“, București (promoția 1968, clasa prof. Beate Fredanov și Octavian Cotescu), Anton Tauf a debutat încă din anii studentiei in 1966, jucând alături de Silvia Bădescu, Alinta Ciurdăreanu și Irina Gărdescu în filmul lui Savel Știopu “Ultima Noapte a Copilăriei”. A jucat, în perioada 1973-2006, în mai multe filme „Vifornița”, „Ultima frontieră a morții”, „Miracolul”, „Încrederea”, „Transylvania” și „Feedback”.

 

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), Senatul uniunii acordă în fiecare an premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale, pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here