RECRUTARE – O firmă din Maramureş l-a cooptat pe un fost ministru din Guvernul Cioloş

0
1271
Dragoș Pîslaru

STRATEGIC. Fostul ministru al Muncii din Guvernul Cioloş, economistul Dragoş Pîslaru, a fost cooptat în Consiliul de Administraţie (CA) a companiei Taparo SA din Târgu Lăpuş. Pîslaru a mai avut contracte de management cu producătorul de mobilă din Maramureş, chiar înainte de a fi numit consilier pe probleme economice al premierului Dacian Cioloş.

 

Pîslaru (40 de ani) este licenţiat în economie internaţională al Academiei de Studii Economice București şi are un Master în Științe – Relații Internaționale obținut la London School of Economics and Political Science din Marea Britanie. Este doctor în științe economice cu o teză susținută la Institutul Național de Cercetări Economice, Academia Română (octombrie 2013).

 

Fostul ministru al Muncii este manager general şi acţionar al GEA Strategy&Consulting (din acţionariatul firmei fac parte şase asociaţi: Daniel Dăianu – fost ministru al Finanţelor, acum membru în CA a BNR -, Liviu Voinea – fost ministru al Bugetului, acum viceguvernator al BNR, economistul Laurian Lungu etc.), firmă specializată în servicii de consultanţă strategică pentru dezvoltare şi asistenţă (inclusiv pe fonduri UE) atât pentru administraţie, cât şi pentru companii.

 

Compania Taparo este al doilea exportator român de mobilă (după Aramis), este controlată de inginerul Ioan Filip (51 de ani), principalul acţionar şi preşedintele CA, are bazele de producţie în Târgu Lăpuş şi Borcut şi este furnizor de canapele pentru IKEA, cel mai mare retailer mondial din sectorul de mobilă fiind principalul client al firmei maramureşene. Grupul de firme Taparo are 1.800 de angajaţi şi, conform declaraţiilor acţionarului principal, vizează în 2017 creşterea cifrei de afaceri cu 20% faţă de 2016 (când, de asemenea, a înregistrat o creştere de 17% faţă de anul anterior).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here