REACȚIE – Vlad Duruș, deputat USR Maramureș: „Guvernul Dăncilă scufundă corabia. Trebuie demisă!”

0
164
Vlad Duruș

MOȚIUNE DE CENZURĂ. Guvernul Dăncilă, al treilea executiv pus de PSD într-un an și jumătate, trebuie să plece. PSD trebuie să plece pentru că a dovedit că-i incapabil să conducă țara. După 18 luni, partidul lui Liviu Dragnea arată că a câștigat alegerile prin fraudă. I-a înșelat pe români prin promisiuni pe care știa că nu le va pune în practică.

 

Voi vota „Pentru” moțiunea de cenzură. Îi chem pe toți parlamentarii de Maramureș să facă la fel. Indiferent de culoarea politică. Acum nu mai vorbim de partide, ci de țară și interesul său. România trebuie să iasă din situația în care a dus-o PSD. Extern, imaginea țării e subiect de can-can. De la vizita premierului la Vatican, până la gafele de protocol produse cu ocazia vizitelor reprezentanților Croației și Estoniei, România e ridiculizată. Poate un astfel de premier să preia președinția Uniunii Europene de la 1 ianuarie? Cu siguranță NU!

 

Intern, pe fondul unor creșteri economice, românii o duc mai rău. INS a arătat că pensia medie a scăzut cu 0,9 în trimestul I din 2018. Inflația a trecut de 5,4 procente, cea mai mare din Europa. Indicele ROBOR a crescut în câteva luni cu 300%. De la preluarea puterii de către PSD, motorina și benzina, cotate la 4,71 lei/litru în ianuarie 2017, au ajuns astăzi la aproape 6 lei, înregistrând o creștere de 25%. Guvernul PSD, indiferent de premieri, a inaugurat 0 km de autostradă. Suntem sub media europeană la atragerea de fonduri. În schimb, PSD-ALDE au împrumutat țara peste orice guvern post-decembrist, fără ca banii să intre în investiții. În 2017 și până la finalul lui 2018, România va ajunge să ia împrumuturi de 27 miliarde de euro. Peste 550 de euro împrumutăm în fiecare secundă.

 

Voi vota pentru moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă și pentru că a ignorat sistematic problemele Maramureșului. De 3 luni i-am cerut acordarea unei audiențe pentru a-i expune și a o determina să rezolve problema finanțării pe DN18, aflat în lucru de 5 ani, a securizării perimetrelor miniere, factor de risc pentru sănătatea și siguranța oamenilor. De un an, Guvernul PSD-ALDE nu emite un HG pentru transferul a 1,3 ha în proprietatea aeroportului, pentru asigurarea siguranței perimetrale, obligatoriu pentru operarea zborurilor internaționale. Podul de la Sighet, care face legătura cu Ucraina e impropriu pentru traficul de frontieră. Maramureșul e cuprins în master-planul de transport al PSD cu drumuri expres după anul 2033. Despre autostrăzi nici nu se pune problema!

 

Cel mai rău e că Guvernul PSD-ALDE a învrăjbit românii împotriva românilor. Au transformat țara într-o colonie a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Nu mai fac politică și legi pentru popor, ci pentru penalii lor. România are nevoie de un guvern de uniune națională care să restabilească normalitatea și liniștea. Doar așa se poate construi.

 

Vlad Duruș, deputat USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here