REACȚIE – PNL Maramureș cere explicații Inspectoratului Școlar Județean pentru folosirea de către PSD a elevilor din Sighetu Marmației într-o acțiune de „kim ir-sen”-izare

0
1041
Daniela Onița-Ivașcu

EXPLICAȚII. După episodul, deja de notorietate, în care social-democrații maramureșeni au comis pocinogul în Sighetu Marmației, folosind elevii de liceu pentru promovarea unui eveniment cu caracter politic, PNL Maramureș, prin președintele organizației sighetene, a cerut explicații și Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) și conducerii unității de învățământ implicată în acțiunea de „kim ir-sen”-izare (Liceul Tehnologic Marmația). Anterior acestei reacții, PNL, prin deputatul Florica Cherecheș (vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport), l-a interpelat în aceeași chestiune pe ministrul Educației Naționale, Valentin Popa.

 

Daniela Onița-Ivașcu, președinte PNL Sighetu Maramației, a subliniat, într-o conferință publică, faptul că „o chestiune de normalitate s-a transformat într-un moment festivist de tristă amintire – copiii aduși de la liceu i-au întâmpinat pe reprezentanții PSD cu pancarde care amintesc de vremuri apuse. Se mulțumea slugarnic pentru o chestiune de normalitate”.

 

Onița-Ivașcu a subliniat că scoaterea de la ore a elevilor Liceului Tehnologic Marmația, care, însoțiți de profesori, au fost duși la Primăria din Sighetu Marmației cu scopul de a mulțumi, cu pancarte înscrise cu mesaje de laudă pentru conducătorii PSD, pentru reabilitarea unor școli, fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Pop, primarul PSD din Sighetu Maramației (Horia Scubli) și președintele PSD Maramureș (Gabriel Valer Zetea) au încălcat Legea Educației. „Noi am ales să nu participăm la o asemenea manifestare. Încă n-am auzit ca directorul școlii să vină cu o explicație. Și IȘJ Maramureș trebuie să vină cu o explicație!”, a completat liderul PNL Sighetu Marmației.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here