REACŢIE LA PROTESTE – Parlamentarii PSD, puşi să le explice oamenilor părţile benefice pentru judeţ cuprinse în bugetul pe 2017

0
258
Sorin Bota, deputat PSD de Maramureș

TENTATIVĂ. În plină criză pe care şi-au cauzat-o singuri, social-democraţii încearcă să-şi minimalizeze pierderile electorale şi politice. După ce s-au bătut cu cărămida politică în piepturile de aramă că nu retrag ordonanţele care modifică legislaţia penală şi care au declanşat proteste la nivel naţional şi le-au retras, au conchis că, pentru că protestele continuă, trebuie să adopte şi alte strategii manipulatorii sugerate de consultanţii străini pe care îi plătesc în acest sens. Una dintre acestea: „În 2017, numai lapte şi miere, / cu PSD-ALDE la putere”. Aşa că au început să curgă comunicate către presă, prin care oamenii sunt anunţaţi că… sunt promisiuni. Şi să fie linişte în ţară, că uite ce bine o să fie.

 

În acest registru, deputatul PSD Sorin Bota susţine, plin de „optimism”, că „proiectul de buget arată bine pentru Maramureș” şi că este convins şi că, în urma dezbaterii bugetului Ministerului Transporturilor în comisia de specialitate din care face parte, „investițiile în infrastructura din România, și în mod special din Transilvania, vor avea finanțarea necesară pentru accelerarea modernizării, atât a construcției de autostrăzi, cât și a finalizării modernizărilor de drumuri naționale și căi ferate”.

 

Tot deputatul Bota „comunică poporului” ceea ce-a zis şi Dragoş Titea (secretar general PSD Maramureş) atunci când a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor: că „obiectivul DN 18 Moisei – Borșa – Iacobeni (n.red., unul dintre cele mai proaste drumuri din România) continuă în mod accelerat”, că „DN 18B Baia Mare – Tg. Lăpuș va intra pe bugetul companiei CNAIR în programul de întreținere curentă în vederea reabilitării” și că se vor face „reparații pe DN 18 Baia Mare – Sighet, DN 1C Baia Mare – Dej și Baia Mare – Satu Mare, care sunt în special aferente perioadei de garanție”.

 

Asta ar trebui să-i liniştească pe cei care ies de aproape o săptămână în stradă, noapte de noapte, în frig şi ploaie, să-şi exprime indignarea faţă de tentativa nedemocratică a PSD de a-şi impune voinţa în materie penală? Dacă da, îşi merită soarta. Au învăţat doar că sunt mici, încă nu ştiu şi cum să facă să crească şi rămân în „poziţia piticului” cu mâinile ridicate, doar-doar vor reuşi să inducă senzaţia că-s mari. Nu-s.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here