REACȚIE – Ionel Bogdan: „Nord-Vestul României pierde milioane de euro din cauza ministrului Dezvoltării, cer demisia lui Daniel Suciu!”

0
142

ADVERTORIAL. Regiunea Nord-Vest a țării pierde milioane de euro din bani europeni, fiind exclusă de la finanțarea proiectelor destinate microîntreprinderilor de către ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, un ministru care, culmea ironiei, este chiar din Bistrița-Năsăud, județ care aparține regiunii Nord-Vest, este convins președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

 

„În numele sutelor de antreprenori care puteau să acceseze finanțare de până la  200.000 de euro din bani  europeni pentru dezvoltarea afacerilor locale solicit  demisia ministrului Daniel Suciu, care se dovedește incapabil să reprezinte interesele oamenilor de afaceri din această zonă.

 

Solicit, de asemenea, o poziție publică din partea președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care deține și funcția de vicepreședinte PSD  la nivel central, privind modul discreționar în care ministrul Dezvoltării gestionează fondurile europene, afectând interesele antreprenorilor din Regiunea Nord-Vest. Gabriel Zetea se laudă că guvernarea PSD susține mediul de afaceri, dar, în realitate, antreprenorii sunt lipsiți de finanțările europene de care au nevoie și de măsurile fiscale destinate dezvoltării economice.

 

Conform ordinului de ministru publicat în cursul zilei de astăzi, finanțarea nerambursabilă prin POR, obiectivul 2.1.A, destinat microîntreprinderilor, vizează lucrări de construire / extindere / modernizare a spaţiilor de producţie/prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI); achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe; achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare; achiziția de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare; investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line a serviciilor/ produselor proprii ale solicitantului.

 

Din păcate, niciun antreprenor din Regiunea Nord-Vest, niciun om de afaceri din Maramureș, nu vor putea beneficia de cei 200.000 de euro, bani europeni destinați finanțării obiectivelor menționate mai sus.

 

Regiunea Nord-Vest pierde milioane de euro, bani europeni, pierde dezvoltarea afacerilor locale, pierde sute de locuri de muncă mai bine plătite din cauza unui ministru care a decis să taie din pix această regiune de la finanțarea proiectelor.

 

Demisia ministrului Suciu este obligatorie, la fel și o poziție tranșantă din partea PSD, partid care vorbește mult despre dezvoltare, dar care nu face nimic pentru a-i sprijini concret pe oamenii de afaceri”.

 

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

 

Comandat de Partidul Național Liberal, Codul mandatarului financiar: 41190007



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here