REACȚIE – Dan Ivan, președinte USR Maramureș: „Această clică conduce țara cum ar conduce niște bandiți o fabrică: o devalizează și fug!”

0
661
Dan Ivan

OPINIE. 6 iunie 2018 a fost o zi neagră pentru România. Din nou. Va trebui mult efort, timp și energie să reparăm tot ce distrug PSD-ALDE, împreuna cu UDMR. Să le luam pe rând…

 

1) S-a votat înființarea Fondului Suveran de Investiții, o entitate care nu respectă nicio logică economică și care este doar o formă prin care PSD va căpușa companiile de stat, ascunzând datoria publică și deficitul bugetar. Iar cei care vor plăti acest jaf vom fi tot noi și – cel mai grav – copiii noștri. Această clică conduce țara cum ar conduce niște bandiți o fabrică: o devalizezi și apoi fugi în Brazilia. USR a venit și cu solutia, care e simplă: procesul de numire a unor manageri profesioniști la companiile de stat trebuie să fie transparent, iar statul trebuie să stabilească criterii de performanță și limite pentru fiecare mandat.

 

2) Guvernul PSD-ALDE a retras includerea Roșiei Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO. Atât acțiunea în sine, cât și modul în care au făcut-o (din nou!) sunt inacceptabile. Senatorul USR Vlad Alexandrescu l-a chemat la explicații, în Parlament, pe Ministrul Culturii.

 

3) Adoptarea legii prin care aleșii locali vor beneficia de pensii speciale. De precizat două aspecte, unul extrem de dezamăgitor: toate partidele, inclusiv PNL, au votat pentru. Singurul vot impotriva a fost de la USR. Și al doilea: legea se va aplica retroactiv, din 1992 încoace, deci toți primarii vor primi pensie specială. E limpede că legea a fost dată cu dedicație, în perspectiva marelui miting PSD ce urmează.

 

4) Mizeria prin care PSD-ALDE au acaparat clădirea Parlamentului doar pentru ei. Clădirea Parlamentului, insituția supremă a democrației românești, a fost luata cu japca de PSD-ALDE, pentru a parca autocarele ce aduc oameni obligat/forțat la miting. Un miting absurd, în condițiile în care aceste partide au toata puterea, Guvernul, majoritatea parlamentară, deci pot trece ca prin brânză orice lege, oricât de aberantă ar fi. Dar, vorba lui Niculae Bădălău, care a scapat ieri adevarul pe gură: “Mai sunt câteva instituții INDEPENDENTE!”. Da, justiția încă mai e independentă, ceea ce PSD-ALDE nu pot accepta. Vor s-o subordoneze. Aceasta e, de fapt, miza mitingului de sâmbătă: să vadă dacă au susținere pentru a da atacul final.

 

Dan Ivan – Președinte USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here