PUȘNAVA STRIKES AGAIN – Fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, a patra lucrare prin cumpărare directă cu Primăria condusă de Cătălin Cherecheș

0
2205

EPISODUL IV. În 21 ianuarie 2019, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la producerea primului automobil Opel și a 20 de ani de la a cincea mineriadă, fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, Mihaela Pușnava, semna, ca reprezentată a sereleului său (Agorapolis, înregistrat în Constanța), cel de-al patrulea contract în ultimile opt luni cu Primăria Baia Mare, instituție publică magistral condusă de doctor economist Cătălin Cherecheș. Este doar un nou argument (deși nu era necesar) al apartenenței la titlul de “Regina neîncoronată a contractelor prin achiziție directă”.

 

Toate contractele au fost obținute prin cumpărare directă, după următorul scenariu. Pușnava depunea o ofertă Primăriei, (de regulă) după o zi se făcea un memoriu justificativ (în acest caz după o săptămână) care conchidea că Primăria are nevoie de planul, memoriul, sau studiul propus de fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, iar apoi, la scurt timp, se semna contractul.

 

De data aceasta, Pușnava va avea la dispoziție cel mult 90 de zile pentru a oferi… consultanță la realizarea studiului de oportunitate în vederea achiziționării Cabanei Lacul Bodi și a terenului aferent. Dacă sunteți curioși din fire, sau nerăbdători, vă spunem rezultatul de pe acum: e oportun să achiziționăm.

 

În mai 2018, Pușnava primea 25.000 de lei pentru elaborarea în două zile (!) a planului de afaceri al viitorului incubator de afaceri al municipalității. În iulie 2018, Pușnava primea 10.000 de lei pentru “memoriul justificativ de cercetare prealabilă pentru procedura de expropriere a spațiilor din Complexul Hotel-Restaurant Minerul”.

 

În noiembrie 2018, Pușnava primea 24.000 de lei (echivalentul a 5.150 de euro) pentru „studiu de fezabilitate în implementarea sistemului ITS, e-ticketing și modernizarea stațiilor de transport în comun”. În ianuarie 2019, Pușnava primea 10.000 de lei pentru consultanță la realizarea studiului de oportunitate în vederea achiziționării Cabanei Lacul Bodi și a terenului aferent.

 

Cam aici se încheie scrierea… Aaa, v-am spus că Pușnava a fost “cel mai tânăr candidat” al Coaliției pentru Baia Mare, melanj politic din subordinea primarului Cătălin Cherecheș, creat exclusiv pentru alegerile locale din 2016?

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here