PROIECTE – Obiectivele pentru care Baia Mare încearcă să obţină finanţare în 2017

0
1001
Baia Mare (sursa foto: zmbm.ro)

DEZVOLTARE. Conducerea executivă a administraţiei municipiului Baia Mare susţine că s-au depus foarte multe proiecte pentru obţinerea finanţări naţionale sau europene (şi se vor pregăti în continuare studii de fezabilitate şi proiecte tehnice – pentru a aduce un plus de punctaj în eligibilitatea respectivelor proiecte) şi că va fi cerut şi sprijinul parlamentarilor maramureşeni pentru obţinerea fondurilor necesare realizării acestora.

 

Printre aceste proiecte, a căror documentaţii deja au fost pregătite (sau urmează să fie) pentru înscrierea în „cursa” pentru obţinerea finanţării: izolarea termică a 40 de blocuri; reabilitarea a 26 de unităţi de învăţământ; anveloparea termică a Spitalului TBC; reabilitarea Teatrului Municipal; reabilitarea sediului SPAU; reabilitarea a 4 blocuri sociale (Grănicerilor nr. 116, Horea nr. 46 A, Luminişului nr. 13 şi 13 A).

 

De asemenea, sunt vizate: modernizarea sistemului de iluminat public; extinderea reţelei de troleibuze în cartierul Săsar şi achiziţia a 10 troleibuze; reabilitarea şi modernizarea străzilor din cartierele Firiza şi Ferneziu; realizarea reţelei de piste de biciclete; reabilitarea şi modernizarea pieţelor Libertăţii şi Păcii – cu străzile adiacente.

 

În plus, s-a depus documentaţia şi pentru reabilitarea clădirii Minerul (ceea ce ar presupune achiziţia acesteia, acum fiind proprietate privată, doar cinematograful este în proprietatea municipalităţii), a precizat primarul interimar al Băii Mari, Marinel Rob.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here