PROIECT – Donaţi pentru noul compartiment de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Judeţean

0
203

DONAŢII. Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a anunţat demararea unui proiect ambiţios, pe care îl derulează în parteneriat cu Asociația Prietenii Spitalului, şi în care contează pe băimăreni: transformarea Compartimentului de Chirurgie Cardiacă în Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară.

 

Deja documentaţia a fost trimisă spre aprobarea Ministerului Sănătăţii, însă pentru punerea în practică a proiectului este necesară suma de 100.000 de euro pe care Spitalul Judeţean îşi propune să-i strângă din donaţii, prin Asociația „Prietenii Spitalului”. Suma este necesară pentru achiziţionarea aparaturii medicale în vederea dotării noului compartiment – pentru funcţionarea Compartimentul de Chirurgie Cardiovasculară trebuie amenajată o sală de operaţii adecvată.

 

Iniţiatorii proiectului subliniază că în Baia Mare există foarte mulți pacienți înregistrați cu afecțiuni cardiovasculare, iar un astfel de proiect, care ar putea fi funcțional până la finalul acestui an, ar veni și în sprijinul bolnavilor din județele limitrofe.

 

Reprezentanții Asociației Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș” au convingerea că maramureșenii vor reacționa pozitiv la acest nou apel de strângere de fonduri, precum și la solicitarea de a dona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit al firmei, sume care vor fi folosite exclusiv pentru creșterea performanței sistemului medical din Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here