PROGRAM – Noaptea Muzeelor 2017, în Maramureş

0
620
Planetariul Baia Mare

EVENIMENT. „Noaptea Muzeelor” este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte (anul acesta, evenimentul va avea loc pe data de 20 mai). Iată care este programul manifestărilor în trei dintre oraşele din Maramureş.

 

Baia Mare

 

  1. Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza”

Acces: gratuit

Orar: 18.00 – 00.00

 

  1. Complexul Astronomic Baia Mare

Acces: gratuit

Orar: 18.00 – 24.00

 

  1. Turnul Ștefan – Piața Cetății

Acces: gratuit

Orar: 19.00 – 24.00 – vor fi intrări la fiecare 20 de minute, dar dacă plouă accesul este interzis!

 

  1. Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Acces: gratuit

Orar: 18.00 – 23.00 (ultima intrare)

 

  1. Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş și Bastionul Măcelarilor

Acces: gratuit

Orar: 18.00 – 00.00

 

  1. Atelierul Memorial Gheza Vida

Acces: gratuit

Orar: 20.00 – 00.00

 

  1. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare

Acces: gratuit

Orar: 18.00 – 00.00

 

Vizitatorii din Baia Mare au la dispoziție un autobuz gratuit special pentru Noaptea Muzeelor. Între orele 18:00 –23:30, autobuzul va circula, la un interval de 30 de minute începând cu ora 18:00 pâna la ora 23:30, pe următorul traseu: Stadion (Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie) – Energoterm – Planetariu – Kaufland 1 – Meda – Semilună – Gara CFR – Pizza Plus – Ursus (Muzeul de Mineralogie) – Parc Mara – Piața Revoluției – Piața Izvoare (Muzeul de Artă, Bastionul Măcelarilor, Turnul Ștefan, Galeria Oliver Thurman) – Stadion.

De asemenea, Asociația Pro Maramureș organizează turul muzeelor pe bicicletă.

 

Sighetu Marmaţiei

 

  1. Muzeul Etnografic

Acces: gratuit

Orar: 19.00-00.00

 

  1. Muzeul „Elie Wiesel”

Acces: gratuit

Orar: 19.00-00.00

 

Ulmeni

 

„Noaptea Albă a Muzeelor” la Ulmeni este un eveniment care oferă, în premieră naţională, posibilitatea participării la Noaptea Europeană a Muzeelor unei localităţi care nu dispune de un muzeu propriu. Organizat de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», în colaborare cu Primăria Ulmeni, evenimentul are mai multe componente.

 

Pe simezele Centrului de Cultură şi Artă, expoziţia temporară „Fascinația peisajului”. Circuitul expoziţional va fi completat de o prezentare video-muzicală a istoriei pop-rock-ului timpuriu. Expoziția poate fi vizitată la Centrul de Cultură şi Artă Ulmeni, între orele 17.00 – 21.30 (ultima intrare). Intrarea este gratuită.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here