PREVIZIBIL – Începând de astăzi, procurorul Ioan Pop este noul șef al DNA Baia Mare

0
1150

NUMIRE. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Ioan Pop, procuror șef Secție Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Numirea este valabilă pe o perioadă de 3 ani și începe de astăzi, 17 octombrie 2018.

 

Procurorul Ioan Pop a primit aviz pozitiv pentru a ocupa funcția de procuror șef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Cluj. El a fost singurul înscris la procedura de ocupare a funcției de conducere din cadrul DNA Baia Mare, rămasă vacantă în 1 septembrie 2018, în urma transferului procurorului Ioan Ulici la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Conform reglementărilor, în privința numirii lui Pop, Colegiul de conducere a emis un aviz (cu titlu consultativ) în baza căruia procurorul șef al DNA a înaintat propunerea de numire în funcția vacantă Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), candidatul a susținut un interviu în fața Secției pentru procurori a CSM. Conform legii, numirea în funcția de procuror șef se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, de CSM, la propunerea procurorului șef DNA.

 

Cine este Ioan Pop

 

La începutul anului, procurorul Ioan Pop a solicitat CSM să îi aprobe transferul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, numai că CSM i-a respins solicitarea. La ultima evaluare a activității profesionale, procurorul Pop a obținut calificativul “Foarte bine”.

 

Pop a intrat în magistratură în urmă cu aproape șase ani, în 16 ianuarie 2012 fiind numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare (prin hotărârea CSM și, ulterior, în 6 februarie 2012, prin decret prezidențial), ulterior transferându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

În aprilie 2018, procurorul Pop a fost delegat (până la 2 octombrie 2018) ca procuror șef de secție Urmăriri Penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (funcție din structura organizatorică de conducere a instituției).

 

În 10 iulie 2018, procurorul Pop a fost numit membru supleant în Comisia de evaluare a activității profesionale a procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (din care mai fac parte procurorii Dana Mirela Borcuti, Bogdan Gabor și Adela Dorina Mociran), înlocuindu-l pe Ioan Crinel Couți, al cărui mandat a încetat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here