PREMIERĂ – Programul complet al celui mai mare miting aviatic organizat în judeţ: Maramureş Air Show 2017

1
8495
Aeroclubul României

EVENIMENT. În 20 mai 2017, penultima sâmbătă a lunii, la Aeroportul Internaţional Maramureş are loc cel mai mare miting aviatic organizat vreodată în judeţ: Maramureş Air Show. Organizatorii evenimentului sunt RA Aeroportul Internaţional Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş, partener unic fiind Universal Alloy Corporation Europe.

 

Pentru că până acum în spaţiul public s-au propagat mai multe informaţii nereale, 2mnews vă prezintă în premieră programul oficial al evenimentului, strategia de organizare a acestuia bazându-se pe completarea spectacolului de acrobaţii aeriene cu alte puncte de atracţie pentru public.

 

Prima diferenţiere faţă de celelalte două ediţii organizate până acum (în 2014 şi 2015 – 2016 fiind anul în care s-au realizat lucrările de modernizare a pistei) este durata, evenimentul debutând dimineaţa, la ora 9, când publicul va avea acces liber în incintă, şi finalizându-se seara, cu concertele susţinute de Lidia Buble, Adi Sînă&Band şi Smiley.

 

O altă premieră a ediţiei 2017 constă în organizarea, pe lângă spaţiile comerciale unde se vor servi mâncare şi băuturi, a unei zone speciale pentru copii, cu spaţii de distracţie şi jocuri gonflabile, evenimentul Maramureş Air Show 2017 fiind gândit ca unul recreativ pentru întreaga familie. De asemenea, diferite restaurante din municipiu vor fi invitate să participe la o demonstraţie de artă culinară tradiţională – organizatorii susţin că le vor propune acestora să-şi comercializeze produsele la preţuri modice, iar banii să fie donaţi pentru un caz umanitar.

 

Concurs automobilistic de viteză

 

Primul eveniment din cadrul „Maramureş Air Show 2017” are loc începând de la ora 9.00 şi este organizat de ACR Sucursala Maramureş şi cluburile sportive XPO Racing Baia Mare, Xtrem Adventure şi AK Rider’s, fiind o spectaculoasă etapă a Campionatului Internaţional de Rally Sprint la care şi-au anunţat participarea aproximativ 100 de concurenţi. Ora estimativă de încheiere a concursului automobilistic de viteză este 13.

 

Maşină vs. avion şi motocicletă vs. avion

 

Mitsubishi Lancer Evolution, mașina care se va întrece cu avionul

Două concursuri inedite vor avea loc în cadrul Maramureş Air Show 2017: o întrecere de viteză între un avion şi o maşină de raliu (Mitsubishi Lancer Evolution) şi o întrecere de viteză între o motocicletă şi un avion.

 

Expoziţii, astronomie şi paradă moto

 

Două expoziţii vor avea loc pe durata Maramureş Air Show, respectiv cea de machete realizate de Cercul de Aeromodele al Palatului Copilului Baia Mare şi cea de automobile de epocă, prezentată de VW Käfer Club Baia Mare. Un alt moment aparte îl constituie posibilitatea participanţilor de a face observaţii astronomice asupra soarelui, moment făcut posibil prin aportul Complexului Astronomic Baia Mare.

 

Rock’N’Road Friends Club Baia Mare

Evenimentul se bucură şi de participarea clubului moto Rock’N’Road Friends Club Baia Mare, care, la ora 14, vor organiza o paradă motociclete, după care, într-un spaţiu special amenajat şi asigurat, le vor oferi posibilitatea copiilor să fie pasageri pe motociclete de tipurile chopper şi speed.

 

Show aviatic de excepţie

 

După parada moto începe show-ul aviatic propriu-zis, executat de cei mai buni piloţi ai României. Aeroclubul României a confirmat participarea la Maramureş Air Show 2017 cu formaţia acrobatică „Hawks of România” (Şoimii României – echipa naţională de acrobaţie) – care va zbura cu aeronave Extra 300 de înaltă acrobaţie -, formaţia de planoare „White Wings” (Aripi Albe – echipa naţională de planorism acrobatic), echipa de paraşutişti a Aeroclubului (Blue Wings România), două aeronave IAR-46, două aeronave ultrauşoare motorizate şi un balon cu aer cald.

 

 

O prezenţă inedită la acest show va fi a băimăreanului Sorin Bochiş, fost pilot militar pe avioane MIG 21 şi MIG 23. Bochiş va executa acrobaţii cu un avion de tip SKYBOLT – sâmbătă, 6 mai 2017, puteţi citi pe 2mnews un articol special dedicat acestui pilot.

 

Modă şi muzică

 

În fine, evenimentul Maramureş Air Show 2017 se va sfârşi seara cu un concert de excepţie, la care îşi vor da concursul Lidia Buble, Adi Sînă & Band şi Smiley, în pauzele dintre cântăreţi şi muzicieni având loc o paradă de modă AIRFashion – Lorand Coza, modelele prezentând ţinute create de designerul vestimentar pe tema aviaţiei.

 

Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional „Maramureș”

„Îi invităm, împreună cu co-organizatorii şi cu unicul partner al evenimentului, pe toţi maramureşenii şi pe toţi oaspeţii care se vor afla în 20 mai în judeţul nostru – atunci având loc şi Zilele Maramureşului – să participe la Maramureş Air Show 2017. Prin acest eveniment dorim să le arătăm tuturor că lucrările de modernizare a pistei s-au finalizat, că avem un aeroport cu o infrastructură modernă şi funcţional şi să prezentăm public facilităţile pe care le putem oferi, atât clienţilor locali, cât şi tour-operatorilor şi companiilor aeriene”, a explicat directorul general al Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda.

 

Pe final, o precizare importantă: deşi în acest moment prognozele meteorologice indică vreme frumoasă în Baia Mare în 20 mai, în cazul în care vremea se schimbă şi va ploua (aşa cum s-a întâmplat la ultima ediţie a Maramureş Air Show, cea din 2015), organizatorii au decis să amâne evenimentul cu o zi, pentru a-l putea prezenta maramureşenilor aşa cum l-au pregătit, fără să facă rabat de la timpul alocat fiecărui moment în parte.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Bravo domnule Buda!!!!!
    In sfarsit un om care a inteles ce inseamna promovarea unui eveniment pentru mandria si progresul local.
    Daca acest eveniment va fi un succes, mai ramane sa faceti primul zbor international.
    Ati riscat mult,dar cand primii maramureseni vor pleca la munca de pe Baia Mare……?! WOW !!!!!!!!!
    Cred ca sunteti pe drumul cel bun.
    Doamne Ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here