PONDEREA „RABLELOR” – 74% din autoturismele înregistrate în Maramureș au peste 12 ani vechime

0
297

FAPT. Județul Maramureș se situează pe locul 18 la nivel național în privința ponderii autoturismelor vechi, conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, aproape 74% dintre mașinile în funcțiune din județ având o vechime de peste 12 ani.

 

În anul 2018, în Maramureș erau înregistrate 141.632 de autoturisme (2,2% din totalul național). Ca număr de autoturisme în funcțiune, Maramureș este pe locul 17 la nivel național, însă din totalul celor aflate în funcțiune, 104.706 autoturisme erau mai vechi de 12 ani. De semnalat și creșterea parcului auto din județ în ultimul an cu 10.227 autoturisme (o creștere procentuală anuală de peste 7%).

 

Procentual, poderea autoturismelor vechi aflate în stare de funcționare în Maramureș este de 73,9% (doar alte 17 județe din țară au înregistrat procente mai mari de autoturisme vechi – pentru comparație, media națională a autoturismelor cu o vechime mai mare de 12 ani este de 66,3%).

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here