POATE ACUM – Dezastruosul proiect de management al deşeurilor din Maramureş a fost fazat şi a mai primit o finanţare de 28 de milioane de euro

2
768

BANI POLITICI. Ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a semnat vineri contractul de finanţare pentru Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş, în valoare de 28 de milioane de euro. Proiectul, care a început în perioada când încă trăiau dinozaurii şi care a fost modificat mai des decât moda de primăvară de la Milano, prevede închiderea a şase depozite de deşeuri neconforme din Maramureş şi crearea a patru staţii de transfer, două de sortare şi două centre de colectare a deşeurilor voluminoase şi a unui centru în satul Sârbi (comuna Fărcaşa).

 

În fine, aflat în colaps total, cu banii pentru utilaje şi publicitate deja epuizaţi, dar cu aproape nimic concret edificat, proiectul tindea să-şi dea obştescul sfârşit şi să ducă România în infringement. Prost proiectat, acest megalomanic şi retrograd sistem le-a dat multe bătăiu de cap constructorilor. Fiind cocoţat pe un deal din Sârbi, pe un teren care, conform banilor plătiţi, ar fi fost prospectat şi declarat conform, acoperea cu pământ fiecare groapă săpată, aducându-i la exasperare pe constructori, aflaţi în pragul de a renunţa să edifice o structură pe un teren care se surpă continuu.

 

Nimeni, niciodată nu a fost tras la răspundere pentru imensele sume cheltuite aiurea. Acum, pentru că oricum nu se putea finaliza până la ultimul termen impus de UE, s-a semnat, eminamente politic, pe filiera PSD, un nou contract. Adică banii europenilor se pierd, dar vin alţii (28 de milioane de euro), pentru că „partea a II-a” a sistemului, adică ce nu s-a terminat, a fost introdus şi aprobat spre finanţarea prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

 

Evenimentul a fost făcut public, anticipat semnării contractului de finanţare de 28 de milioane de euro, de preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, care, pupând poala PSD, a omis să vorbească despre cauzele şi vinovaţii care au dus judeţul în această situaţie, limitându-se la a clama „miracolul roşu” care s-a milostivit de Maramureş. Trăiască Partidul Comunist!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ar insemna prostie din partea tuturor maramuresenilor sa permita un depozit de gunoi in orice zona verde nepoluata, darmite in cea mai buna zona agricola intr o comuna aflata la confluenta a trei arii protejate, din care ROSCI 0275 si pe teritoriul Farcasei, cu specii rare ocrotite de UE, singura comuna din judet cu ape termale ! Cu atat mai prosti si tradatori ce si merita soarta ar fi sa faca functional un megadepozit pentru deseuri din afara desi la problema deseurilor este metoda corecta si peste 30.000 ha terenuri poluate Chiar nu vor sa rezolve corect problema intr un loc poluat unde le trebuie doar 2 ha nu 20 cate vor la Farcasa Oricum la Farcasa nu va fi depozit de gunoi, oricati bani publici s- ar cheltui din prostie si tradare !

  2. cauzele şi vinovaţii = un anume inginer specialist in mecanica fluidelor la receptii. Functii si bani cu rezultat 0. E peste tot. Drumuri, gunoaie, directia tehnica, pupa la PSD fara rezerve si sta pe functii cu protocoale si aranjamente de doi lei. Inginerul minune, sef de multe proiecte, la care i se surpa o groapa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here