PERFORMANȚĂ – România, cu trei piloți băimăreni în lot, bronz la Campionatul Mondial de Acrobație cu Planorul

0
1083

PLANORISM. Echipa României de acrobație cu planorul, al cărei team manager a fost pilotul băimărean Alin Droboș (care este și component al lotului național – Aeroclubul „Alexandru Papană” Baia Mare), a obținut o performanță remarcabilă, cucerind medalia de bronz la Campionatul Mondial 2018. Evenimentul a fost organizat sub egida FAI, la Zbraslavice (Republica Cehă), la începutul acestei luni, iar România a confirmat prestația dela Mondialele din 2017, apărându-și medialia de bronz câștigată atunci.

 

La ediția din acest an, a noua organizată sub egida FAI (Fédération Aéronautique Internationale – federația mondială de sporturi aeronautice), România a fost devansată la categoria Advanced doar de țara-gazdă, Cehia, și de Polonia, devansând Germania, Italia, Marea Britanie și Lituania.

 

Cele mai bune trei punctaje (care au fost luate în calcul pentru naționala României la World Advanced Glider Aerobatic Championship 2018) le-au obținut Lorand Daroczi (ca și Alin Droboș, și el și-a început activitatea de zbor cu planorul în Baia Mare, în anul 2001 – acum este instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Târgu Mureș), Octav Alexan (de la Aeroclubul Teritorial Baia Mare, este cel mai tânăr membru al lotului național și a fost la prima participare la un Campionat Mondial) și Ioan-Ciprian Lupaș (instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Cluj-Napoca).

 

 

 

Din lotul național de acrobație cu planorul fac parte: Alin Droboș, Octav Alexan (ambii de la Aeroclubul Baia Mare), Daroczi Lorand (Aeroclubul Târgu Mureș – a fost la Aeroclubul Baia Mare), Valentin Hota (Aeroclubul Târgu Mureș), Ciprian Lupaș și Gal Zsolt (ambii de la Aeroclubul Cluj-Napoca).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here