PERFORMANȚĂ – Elevul băimărean Darius Lazea, medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică

0
455

MATEMATICĂ. Elevul băimărean Darius Cristian Lazea (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”) a obținut medialia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, competiția fiind organizată la Chișinău  (Republica Moldova), în perioada 30 aprilie – 5 mai.

 

România a obținut la Balcaniada de Matematică șase medalii (două de aur și patru de argint (ceilalți medaliați din lotul național fiind: medalii de aur Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Internaţional de Informatică din București), medalii de argint – Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj), Sebastian Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Dragoș Crișan (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca).

 

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) și însoțită de prof. Dănuţ Aramă (Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna) și prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc).

 

La ediţia 2019 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre cu statut permanent) şi Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (țări cu statut de invitat).

 

Echipele au fost formate din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani. Probele au presupus rezolvarea individuală (în 4 ore și 30 de minute) a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here