PERFORMANȚĂ – Cristina Kubaș, o fetiță din Maramureș, a câștigat concursul naţional „Bătălia cărţilor”, care încurajează lectura de plăcere

0
2437
Cristina Kubaș și Christian-Ștefan Flandorfer-Tănăsuc, laureații concursului „Bătălia Cărților”

LECTURĂ. Finala națională a concursului „Bătălia cărţilor”, care încurajează lectura de plăcere şi promovează literatura contemporană pentru copii şi tineret în afara bibliografiei şcolare, a fost câştigată Cristina Kubaș, din Maramureş, la categoria copii, şi de Christian-Ştefan Flandorfer-Tănăsuc, din Iaşi, la categoria adolescenţi.

 

Competiția desfăşurată sub egida Asociaţiei Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea Ciuc și au participat 24 de elevi din 11 judeţe (Maramureș, Sibiu, Galaţi, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Suceava, Argeş, Iaşi, Mureş, Cluj şi Harghita), câștigătorii zonali ai concursului care se desfășoară începând din anul 2014. Conform regulamentului, concursul se desfășoară pe două categorii de vârste: copii (cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani) şi adolescenți (între 14 şi 18 ani).

 

În cadrul concursului, un grup de bibliotecari a întocmit o listă cu 10 titluri de cărţi, pe care copiii şi adolescenţii trebuiau să le citească, să întocmească fişe de lectură şi, ulterior, în finala competiţiei, să-i convingă (în cadrul unei dezbateri “Convinge-mă să citesc”) şi pe ceilalţi să citească. Membrii juriului sunt specialişti în domeniu și au punctat discursul, modul de prezentare şi argumentarea, precum și implicarea în dezbateri şi interactivitatea.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here