PENSIONĂRI PE ȘPAGĂ – Medicul Marian Mitre de la Casa de Pensii Maramureș și asistenta sa din Sighet, Floarea Mestic, arestați la domiciliu pentru 30 de zile

0
1612

AREST LA DOMICILIU. În urmă cu puțin timp, instanța Tribunalului Maramureș s-a pronunțat în soluționarea cererii procurorului care instrumentează cazul medicului Marian Mitre de la Casa Județeană de Pensii Maramureș. Acesta, împreună cu asistenta sa de la cabinetul de expertiză medicală din Sighetu Marmației, Floarea Mestic, au fost reținuți ieri pentru 24 de ore, iar astăzi au fost prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

 

Conform procurorului de caz, care a dispus ieri, 9 august, punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele două persoane, în 1 și 3 august 2017, în prezența asistentei Floarea Mestic, medicul Marian Mitre a primit de la 58 de persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia (respectiv dosare de pensionare).

 

De asemenea, în perioada 18-20 iulie 2017 și în 1 și 3 august 2017, asistenta Mestic a primit de la 113 persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acesteia.  La percheziții au fost găsite și ridicate bunuri care sunt în legătură cu comiterea infracțiunilor pentru care s-a început urmărirea penală, respectiv sume de bani (aproximativ 24.000 lei, 2.200 euro, 100 lire sterline), registre de evidență medicală, alte înscrisuri relevante pentru cauză, telefoane mobile și alte bunuri.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here