OPERAȚIUNE – Polițiștii maramureșeni au reținut mai multe persoane pentru infracțiuni silvice, într-un dosar cu prejudiciu estimat la peste 400.000 de euro

0
457

ARESTĂRI. Șapte persoane din Maramureș și Sălaj au fost reținute de polițiști într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani prin infracțiuni silvice, cu un prejudiciu estimat la 2 milioane de lei. Polițiștii de ordine publică, investigarea criminalității economice și arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 20 de percheziții pe raza mai multor localitățile din cele județe, indisponibilizând mai multe bunuri folosite la săvârșirea infracțiunilor, respectiv unelte și utilaje forestiere, înscrisuri, precum și o cantitate de lemn tăiată ilegal care urmează să fie măsurată de personalul silvic.

 

Totodată, au fost indisponibilizate trei autovehicule, în valoare totală de aproximativ 70.000 de euro. Conform cercetărilor, a rezultat că prejudiciu l reprezintă valoarea materialului lemnos tăiat ilegal. În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de șapte persoane, acestea urmând a fi propuse magistraților cu propuneri legale.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here