OPERAȚIUNE – Hoții de seifuri din Baia Mare, doi cetățeni din Ungaria, trimiși în judecată după 3 ani de la operarea furturilor

0
257

JAF. Hoții care au furat în ianuarie 2014 seifuri din case de schimb valutar și amanet din Baia Mare și Cluj-Napoca au fost prinși în urma unei operațiuni concentrate la care și-au dat concursul polițiști din Cluj, Maramureș, Bihor, Ungaria și Germania, țară în care cei doi au fost încarcerați pentru comiterea unei fapte similare.

 

Conform rechizitoriului, cei doi sunt cetățeni maghiari în vârstă de 38 și 47 de ani, și în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014 au sustras două seifuri din incinta unor case de schimb valutar și amanet, de pe raza municipiilor Cluj-Napoca și Baia Mare, cauzând un prejudiciu de peste 260.000 de lei. Seifurile, ascunse în pădure, au fost recuperate de polițiști și au fost efectuate percheziții în Ungaria, la locuințele celor doi, fiind ridicate bunuri susceptibile a fi folosite la comiterea faptelor.

 

Seif găsit în pădure

Aceștia ar fi reușit să pătrundă în interiorul societăților comerciale prin anihilarea sistemului de alarmă, ruperea butucului yalei ușii de acces, precum și spargerea unui perete. Seifurile ar fi fost transportate în păduri din Bihor și Maramureș, unde ar fi fost tăiate pentru a fi sustrași banii și bunurile de valoare din interiorul lor, cauzându-se astfel prejudicii în valoare de 189.450 de lei, respectiv de 51.000 de lei.

 

Polițiștii români, în colaborare cu autoritățile judiciare maghiare, au efectuat percheziții la locuințele celor doi, din Ungaria. În urma perchezițiilor, au fost descoperite instrumente care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, precum și un cărucior de marfă și un autoturism, susceptibile a fi folosite pentru transportarea seifurilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here