OPERAȚIONAL – Primarul Gavril Ropan: „Căminul de bătrâni din Coroieni va fi administrat de Episcopia Ortodoxă și se va deschide la jumătatea lunii octombrie”

0
2372
Gavril Ropan, primarul comunei Coroieni

INVESTIȚIE. Căminul de bătrâni din comuna maramureșeană Coroieni, proiect în cuantum de 2,5 milioane de lei (care a mai cuprins și asfaltarea drumurilor de acces la mănăstirea „Sfântul Ilie” şi la biserica din Vălenii Lăpuşului, precum şi reabilitarea căminelor culturale din satele Drăghia şi Baba), va deveni operațional la jumătatea lunii octombrie, a precizat, pentru 2mnews, primarul Gavril Ropan.

 

Noul edificiu, care are o capacitate de cazare de 41 de locuri, este prevăzut cu cantină proprie, iar camerele au dotări moderne (mobilier, televizoare, băi). Celor cazaţi aici li se va asigura şi asistenţa medicală necesară, nu doar cazarea şi masa. Serviciul de administrare al căminului de bătrâni a fost externalizat, de acest aspect urmând să se ocupe Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

 

“Am avut deja două întâlniri cu epicopul Iustin și am convenit toate detaliile privind atribuțiile fiecărei părți. Noi, administrația publică locală, vom demara în 1 octombrie un concurs pentru angajarea a 15 asistente și infirmiere – asta în primă fază, pentru că, la final, sunt prevăzute 20 de posturi -, și vom semna un contract cu un medic de famile pentru a deservi această structură. Deja avem 18 cereri înregistrate, iar dacă nu se vor completă locurile cu persoane din zonă, sigur că vom accepta orice doritor, indiferent de unde provine acesta”, a conchis primarul Ropan.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here