OFICIAL – Firmele mici şi mijlocii pot obţine, anual, 50.000 de lei pentru promovarea pe piețele externe

0
78

DECIZIE. Firmele mici şi mijlocii au la îndemână, începând din acest an, o finanţare nerambursabilă de 50.000 de lei/an pentru a-şi promova activitatea pe pieţe externe printr-un program aprobat astăzi de Guvern prin Ordonanța de Urgență (Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat).

 

Comunicatorii Guvernului au anunţat că anual se estimează un număr de maxim 500 de beneficiari, fără a preciza încă modul în care vor fi selecţionaţi aceştia. Alocaţia financiară este nerambursabilă şi poate fi folosită pentru: participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu; participări la misiuni economice organizate în străinătate; crearea identității vizuale a unei firme (marcă, siglă, slogan); realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi cel puţin într-o limbă de circulaţie internaţională; participări la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe; documentare de piaţă şi alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

 

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (fost președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii), a subliniat că, în acest moment, doar 4,67% dintre IMM-urile din România au activităţi de export, media europeană fiind de peste 10%, şi că internaționalizarea ar reprezenta „o gură de oxigen pentru multe firme românești mici și mijlocii”, programul adoptat astăzi oferind sprijin real în domeniu.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ