OFICIAL – Firmele mici şi mijlocii pot obţine, anual, 50.000 de lei pentru promovarea pe piețele externe

0
173

DECIZIE. Firmele mici şi mijlocii au la îndemână, începând din acest an, o finanţare nerambursabilă de 50.000 de lei/an pentru a-şi promova activitatea pe pieţe externe printr-un program aprobat astăzi de Guvern prin Ordonanța de Urgență (Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat).

 

Comunicatorii Guvernului au anunţat că anual se estimează un număr de maxim 500 de beneficiari, fără a preciza încă modul în care vor fi selecţionaţi aceştia. Alocaţia financiară este nerambursabilă şi poate fi folosită pentru: participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu; participări la misiuni economice organizate în străinătate; crearea identității vizuale a unei firme (marcă, siglă, slogan); realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi cel puţin într-o limbă de circulaţie internaţională; participări la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe; documentare de piaţă şi alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

 

Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (fost președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii), a subliniat că, în acest moment, doar 4,67% dintre IMM-urile din România au activităţi de export, media europeană fiind de peste 10%, şi că internaționalizarea ar reprezenta „o gură de oxigen pentru multe firme românești mici și mijlocii”, programul adoptat astăzi oferind sprijin real în domeniu.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here