OFICIAL – Băimăreanul Cristi Balaj, fost arbitru FIFA, este noul director al Agenției Naționale Antidoping

0
398
Cristian Balaj

NUMIRE. Băimăreanul Cristi Balaj, fost arbitru FIFA, este noul director al Agenției Naționale Antidoping (ANAD), înlocuind-o pe Grazielei Vâjială, care conducea instituția din anul 2007.

 

Vâjială a fost schimbată din funcție din cauza faptului că, în decembrie 2017, Agenția Internațională Antidoping (WADA) a suspendat acreditarea laboratorului de la București (acesta a fost acreditat internațional în iulie 2009 și era singurul acreditat din Europa de Est, după ce WADA a retras acreditarea laboratorului din Moscova în urma fraudării masive a probelor de sânge și urină a unor sportivi ruși).

 

Motivația retragerii acreditării laboratorului din București constă într-un motiv similar – conform unui raport intrat în posesia unor jurnaliști germani, angajații români ai laboratorului au acoperit probele pozitive (cu ingredientul activ furosemid, folosit ca agent mascat în doping și aflat de multă vreme pe lista substanțelor interzise) a doi luptători români testați în aprilie 2016.

 

Cristian Balaj este preşedinte al AJF Maramureş şi consilier la Ministerul Tineretului şi Sportului (în ultima perioadă de timp a lucrat, alături de Gică Popescu, la proiectele de infrastructură sportivă, în special la proiectele stadioanelor din Bucureşti care sunt pregătite pentru Euro 2020).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here