NUMIRE – Deputatul maramureșean Gheorghe Șimon, numit ministru al Economiei

0
1027
Gheorghe Șimon, noul ministru al Economiei

ROCADĂ. Deputatul maramureșean Gheorghe Șimon, vicepreședinte la nivel național al PSD și cel mai influent social-democrat din județ, este propus, din nou, pentru postul de ministru al Economiei de către liderii PSD din Biroul Politic Naţional. Ședința are loc chiar acum și se discută despre o rocadă în Guvernul Tudose, potrivit căreia actualul ministru al Economiei, Mihai Fifor, va fi transferat ca ministru al Apărării (în locul demisionarului Adrian Tutuianu), iar Șimon va prelua portofoliul vacantat de la Economie.

 

Numnele lui Șimon a fost în cărți pentru același minister, al Economiei, în timpul constituirii Guvernului Grindeanu. Șimon a fost consilier local în Vișeu de Sus (unde și domiciliază) în perioada 1992-2000, consilier județean și acum este al doilea mandat de deputat de Maramureș. Este absolvent al Facultății de Mecanică de pe lângă Institutul Politehnic Cluj-Napoca (promoția 1988) și este căsătorit cu președinta Judecătoriei Vișeu de Sus, Mariana Șimon.

 

Dacă această modificare se va produce, Șimon ar fi cel de-al doilea maramureșean în Guvern, celălalt fiind Liviu Marian Pop, la Educație. Vom reveni cu detalii.

 

UPDATE: Propunerea a fost făcută de Liviu Dragnea și Mihai Tudose, fiind acceptată. Șimon este noul ministru al Economiei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here