NU SE MAI POATE!- Maramureș, idilicul loc pe care l-am predat unor actuali și viitori inculpați

2
1981
Dan Ivan, președinte USR Maramureș

REACȚIE. Maramureșul există împotriva tuturor vicisitudinilor la care îl supun o șleahtă de actuali și viitori inculpați. Însă timpul trece și nu o face în favoarea noastră, a maramureșenilor, ci a celor aleși în funcții publice care își permit să ne mintă, să ne fure, să încalce etica, legile și promisiunile pe care ni le-au făcut atunci când ne-au cerșit votul. Ne aflăm aproape de jumătatea mandatului actualilor primari, consilieri, președinte și vicepreședinți ai Consiliului Județean și logica și bunul simț ne spun că ar fi timpul să bifăm și împliniri din lungile liste de promisiuni puse în fața alegătorilor în urmă cu doi ani.

 

La Consiliul Județean: aeroport, sistem de management al deșeurilor funcțional, pod peste Someș, drumuri reabilitate, parcuri industriale. Nu s-a făcut NIMIC. În schimb, avem sărbători populiste care secătuiesc bugetul județului: Zilele Maramureșului, Zilele Tineretului, petreceri, chermeze, etc. Facturile le plătim noi, oamenii din Maramureș. Acest Maramureș furat, jefuit pe față și cu o nesimțire la care cei din sistemul de justiție par a ține, în continuare, ochii închiși. Noi plătim. Ei? Aleșii ăștia care ar trebui să-și iubească județul, municipiul de reședință, dezvoltându-l, îl adâncesc cu fiecare zi care trece într-un loc în care nu mai vine nimeni, un loc din care se pleacă cu dezgust și dezamăgire.

 

Însă nu cedăm. Nu toți. Rămânem să luptăm pentru Maramureș, pentru Baia Mare. Alegerea greșită a centrului SMID, pe dealurile satului Sârbi, au dus la blocarea unui proiect vital pentru județul nostru. Incompetența lui Gabriel Valer Zetea, cel ales la butoanele de comandă ale Consiliului Județean, au dus la costuri suplimentare imense. Clepsidra își scurge ultimele fire de nisip: din toamna acestui an Baia Mare nu va mai avea depozit autorizat pentru deșeuri, din ianuarie 2019 nici depozitul temporar de la Sighet nu mai are autorizație, depozitul e nefinalizat, lucrările sunt oprite, iar operatorii de servicii de salubritate vor crește semnificativ tarifele din cauza faptului că vor trebui să transporte deșeurile la distanțe foarte mari, în alte județe. Vom suferi noi, oamenii Maramureșului.

 

În această lună a fost suplimentat contractul încheiat de Consiliul Judeţean Maramureş cu firma de consultanță și proiectare care trebuia să dea o soluție în privința alunecărilor de teren de la locația SMID. Alți bani, mulți, dați din bugetul județului. Am cerut Consiliului Județean Maramureș, lui Gabriel Valer Zetea, informații privind acest contract, precum și detalii despre studiile geotehnice și despre proiectul tehnic care au stat la baza execuției lucrărilor la SMID Fărcașa. N-au răspuns, au trecut toate termenele legale (peste o lună), pentru că legea în Maramureș e încălcată cel mai des tocmai de cei din vârful administrațiilor publice. De ce ar face Gabriel Valer Zetea excepție? Nu face. O încalcă și el, cu nonșalanță și impertinența vătafului în fața slugilor.

 

În Baia Mare, inculpatul primar Cătălin Cherecheș l-a activat pe fostul deținut și primar Cristian Anghel, numindu-l manager interimar la sereleul prin care municipalitatea își face un incubator de afaceri. Cherecheș este unul dintre cei mai slabi primari din țară, Baia Mare fiind pe ultimele locuri în privința absorbției de fonduri europene, precum și a investițiilor si a locurilor de muncă – municipiul reședință de județ a fost surclasat până și de fosta comună, orășelul Tăuții Măgherăuș.

 

USR Maramureș solicită un proces transparent de luare a deciziilor, susține promovarea pe criterii meritocratice și nu pe vecinătate de celulă. USR Maramureș cere respectarea legii, tragerea la răspundere de către instituțiile de justiție care au competențe în acest sens a clicii de politruci care jefuiesc de atâția ani, nestingheriți, Maramureșul. Nu în ultimul rând, le cere acestor actuali și viitori inculpați din autoritățile din administrațiile publice locale și județene să nu își mai bată joc de banii publici, să renunțe la alocările de sume uriașe pentru spectacole de prost-gust (vă remintim că pentru conceretele din 1 și 2 mai din Baia Mare, Cătălin Cherecheș va cheltui 1,2 milioane de lei din bugetul orașului) și să redirecționeze banii pentru proiectele de dezvoltare reală.

 

Dan Ivan, președinte USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Baia Mare este un oras curat cu parcuri si strazi frumos amenajate. Daca in mandate precedente ale altor partide poluarea si dezordinea generau ample miscari sociale acum s a instalat o pace sociala. Este adevarat ca nu au aparut in fosta Baia Mare noi mastodonti industriali dar acestia au fost preluati de zona metropolitana. Tautii Magherausi este viitor cartier a zonei aeroportuare Maramures.Complexul Dumbravita absoarbe forta de munca aduce bunastare in opinia dumneavoastra? Solutia megadepozitelor cu miliarde de tobe de deseuri este desueta dar investitiile incepute pot primi destinatie agroindustriale cu un loby consecvent la forurile europene. Selectarea reziduurilor si reciclarea obligatorie la sursa producerii si preluarea doar a deseurilor compostabile contorizate fiind cantitatile va reduce si costurile si suprafetele necesare acestei activitati vitale. Partidul VERDE (European green party) sustine reciclarea si recuperarea totala a resurselor precum si inlocuirea surselor de energie poluante cu surse alternative cum ar fi cele bazate pe lumina soarelui(fotovoltaice) pompe geocalorice, si eoliene.Analiza doar a partii goale din pahar a fost si ramane paguboasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here