NEȘTIUTĂ – Ce substanțială economie a făcut primarul Cherecheș bugetului Orașului Învingătorilor

0
1455

EDITORIAL. Folosind o expresie social-democrată în vogă, „decât” atât vreau să vă anunț: o neștiută. Fiind un bun gospodar al bugetului public, primarul băimărean Cătălin Cherecheș a făcut o substanțială economie, de fix 14.821 de lei și 25 de bani la bugetul Orașului Învingătorilor. El, mai modest probabil, n-a făcut public acest fapt lăudabil și nici aplaudacii îndestulați de la bugetul-șvaițer n-au sesizat, că altfel s-ar fi făcut preș imediat, așa că am zis să facem publică această informație de importanță covârșitoare pentru situația financiară a acestui oraș de bogați.

 

Economia a fost făcută pe seama femeilor. Adică, în 21 februarie consilierii locali băimăreni au aprobat scurgerea din buget a 200.000 de lei pentru organizarea evenimentului cultural “Concert dedicat Zilei Femeii” (ăla cu Holograf și Ștefan Bănică Vetaaa, mi-ai stricat chiuvetaaa!) – mă scuzați, din reflexul de a respecta întocmai adevărul observ c-am pus ghilimele bine (conform documentației oficiale) și rău (conform realității, care cerea ghilimele la „eveniment cultural”), dar sper să mă puteți ierta-n această viață.

 

Practic, de Ziua Femeii, la paranghelie, trebuia stoarsă lămâia bugetului de 43.000 de euro. Nimeni (știu, e incredibil) n-a mai zis dup-aia că „Băi, uite, da’ vezi ce econom e primarul nost’!”. „Decât” l-au criticat răii că dă concertele astea prin firma lui Doru Dăncuș care acum e a lui Dan Drăghicescu, deși toți știm că e a tot a lui Doru Dăncuș și nu mai intrăm în amănunte needificatoare, DNA și Doamne-ferește! Păi s-afle tot poporu’ că domnul primar a cheltuit „decât” 185.178 de lei și 75 de bani pentru îndestulare. Practic, în Baia Mare, în martie, femeia a fost prețuită „decât” cu 40.000 de euro. Se vede că-i economist? Se vede. Și că-i un bun negociator? Și. L-a-mbârligat pe Dăncuș de 14.821 de lei și 25 de bani (cred că i-a zis de la obraz: „’ți ajunge 40.000 de coco!”)? L-a. Și a economisit banii ăștia prețuind femeia? A.

 

Păi atunci? Să nu mai aud critici nefondate! Mai ales că urmează „Baia Mare, Capitală a Tineretului”, sau cum mama franțului îi mai spune parangheliei din 2 mai, că de atâtea ori i-a modificat denumirea până când a reușit să-i convingă pe consilierii dizidenți să voteze alocarea a 1,2 milioane de lei pe care să-i spargem într-o singură zi – că nu degeaba suntem un oraș de bogați! Uite, sunt în stare să pariez că din nou, fără să zică nimănui, c-așa-i el, primarul, modest, o să ne mai facă o economie substanțială și toată paranghelia din 2 mai o să coste mult mai puțin. În loc de 258.000 de euro cât au votat aleșii, poate chiar 257.000 de euro. Cu plăcere.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here