UPDATE: NESIMȚIRE – O maramureșeancă cu șase copii, a cărei casă a fost distrusă de furtună, ignorată de prefect și de primar, ajutată doar după intervenția Avocatului Poporului

1
2284
Ioan Petrovai și Sebastian Lupuț

IGNORARE. În septembrie 2017, după ce o femeie săracă din comuna maramureșeană Petrova, mamă a șase copii și cu casa dărâmată de o furtună puternică, a cerut zadarnic ajutorul primarului Ion Petrovai și a prefectului Vasile Moldovan, care nici măcar nu au primit-o în audiență, nebăgând-o în seamă, Avocatul Poporului a fost sesizat de reprezentantul biroului teritorial Cluj-Napoca.

 

Studiind speța, prin care femeia cerea un ajutor bănesc de urgență pentru a-și putea repara casa – femeia trăia de mai multe luni din mila vecinilor -, Avocatul Poporului a făcut demersuri pe lângă Prefectura Județului Maramureș. Tras de urechi, prefectul Moldovan a cerut de urgență (pentru că, instantaneu situația a devenit urgentă!) primarului Petrovai să o ajute pe femeie, iar acesta, brusc trezit la realitate, a găsit și banii necesari. Prin decizia Consiliului Local Petrova, femeii i-a fost acordată suma de 2.600 lei, în vederea refacerii unei locuințe distruse de calamități.

 

Astea-s faptele. Dilemele-s două și-s următoarele: 1) Oare prefectului Moldovan și primarului Petrovai le este rușine, așa, măcar puțin? 2) De ce șmecherii ăștia care vremelnic conduc administrativ diverse entități au senzația că ei sunt Miezu’? 3) Cât contează pentru ei un om atunci când acesta nu mai are calitatea de elector?

 

UPDATE – miercuri, 6 decembrie, ora 08.45: Comunicatorii actualului prefect au studiat speța și au zis că femeia nu a venit (degeaba) în audiență la Vasile Moldovan, ci la Sebastian Lupuț și că acesta n-ar fi primit-o. Bun, și că Moldovan n-a știut de caz. E absolvit. E absolvit?

 

Primarul Ion Petrovai este nevinovat. El susține că respectivei familii i s-a acordat suma de 13.410 lei și casa a fost refăcută. “100 milioane lei vechi le-a acordat Consiliul Județean, ca ajutor de urgență. Banii i-au băgat pe card, la BCR, că am zis să-i cheltuie numai pentru materialele necesare reparării casei, iar restul, 3.410 lei, i-am acordat din bugetul local, prin două hotărâri ale Consiliului Local. Au fost și de la biroul de la Cluj al Avocatului Poporului, au văzut că a fost refăcută casa, așa că nu știu de ce ei (Instituția Avocatul Poporului) au zis că nu i-am ajutat. Doar au văzut, au fost la fața locului. Ea are cinci copii care stau cu ea, dar doi sunt majori. De ce nu muncesc? Ei cred că numai statul trebuie să-i ajute. I-au scris și lui Iohannis…”, a precizat primarul Petrovai.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ce ajutor ? sunt doar niste cersetori .. care nu isi trimit copiii la scoala isi casatoresc fetele de la 13 , 14 ani , astea au nevoie de ajutor ? sa mearga la munca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here