MODEL DE DEZVOLTARE – „Profesioniști în Parlamentul European” – un program care dezvoltă România cu ajutorul banilor europeni

0
125

ADVERTORIAL. PNL propune, prin programul “Profesioniști în Parlamentul European”, un model de dezvoltare a României cu fonduri europene bazat pe succesul administrațiilor liberale din toată țara. În acest sens, programul urmărește reducerea decalajelor dintre România și celelalte țări europene, precum și obținerea de cât mai multe fonduri în următorul exercițiu financiar al UE.

 

Temele centrale ale proiectului PNL pentru România vizează dezvoltarea economică a țării, investiții din bani europeni și modernizarea tuturor comunităților.

 

Programul prevede finanțarea din bani europeni a lucrărilor pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Comarnic-Brașov, Târgu Mureș-Iași-Ungheni, drumul expres Craiova-Pitești și șoseaua de centură a Capitalei, construcția și dotarea a trei spitale regionale până în 2024, subvenții mărite pentru agricultori la nivelul mediu din UE, dublarea fondurilor pentru cadastrare, conectarea tuturor orașelor României la rețeaua de distribuție a gazelor până în 2024, reabilitarea termică a 500.000 de apartamente cu bani europeni și consolidarea tuturor clădirilor rezidențiale încadrate în clasa seismică I.

 

Sunt proiecte concrete, așteptate de români și care pot fi realizate cu ajutorul banilor  europeni.

De asemenea, programul PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai prevede măsuri care pun accent pe educație, cercetare, modernizarea administrației și sprijin pentru IMM-uri, conectarea tuturor universităților și liceelor la internet de mare viteză cu fonduri europene, redeschiderea școlilor de meserii după modelele de succes din Europa, inclusiv pentru domeniile digitale, acordarea a 20.000 de burse Erasmus/an pentru studenții români și a 40.000 de bilete de tren gratuite pentru tinerii români care vor să călătorească în Europa.

 

Documentul asumat de PNL pune accent pe crearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare și atribuirea de granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academică. Liberalii doresc digitalizarea completă a administrației, promovarea brandurilor românești în Uniunea Europeană și finanțarea din fonduri europene a unui program pentru inovare destinat IMM-urilor.

”Echipa liberală care candidează pe 26 mai la alegerile europarlamentare are un program dedicat dezvoltării României și prosperității românilor. Măsurile prevăzute în acest program sunt măsuri concrete, care pot fi implementate cu ajutorul banilor europeni și care pot aduce schimbări importante în viața românilor. Dacă ne uităm la administrațiile liberale de succes vedem cum banii europeni bine cheltuiți, în folosul cetățenilor, au schimbat în bine comunitățile locale. A  sosit vremea să facem acest lucru la nivel national și de aceea îi invit pe români să meargă la vot pe 26 mai și să  aleagă în beneficiul lor și al țării”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

 

PNL Maramureș

Comandat de Partidul Național Liberal, Codul mandatarului financiar: 41190007



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here