MISIUNE MEDICALĂ – Prelevare de organe umane la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

0
1171

TRANSPLANT. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a aterizat astăzi, 25 noiembrie, în jurul prânzului, pe Aeroportul Internațional Maramureș. Misiunea este una umanitară, pentru transportul, în regim de urgenţă, a echipelor medicale care urmează să efectueze o intervenţie de prelevare de organe umane.

 

Sâmbătă, familia unui bărbat de 34 de ani, în moarte cerebrală în urma unui accident de maşină petrecut la Baia Mare, şi-a dat acordul pentru donarea ficatului, rinichilor, cordului şi plămânilor.

 

La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare au ajuns două echipe medicale (una pentru prelevare de ficat, formată din dr. Vasile Lungu, dr. Gheorghe Potlog, as.med. Rodica Dinu Vişa şi amb. Marian Stoian) şi una pentru prelevare de cord (formată din dr. Şerban Alexandru Brădişteanu, dr. Roxana Carmen Geană, as.med. Cristina Condrache şi amb. Alexandru Dimaci), ambele de la Institutul Clinic de Oncologie Fundeni şi Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din București.

 

Conform Ministerului Sănătății, ficatul şi inima vor fi duse la Bucureşti, rinichii la Cluj şi plămânii în Olanda (prin Eurotransplant).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here