MISIUNE – Incendiul de pădure din Borșa, în a treia zi: pompierii militari au fost retrași și s-a solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv special de stingere

0
353

BORȘA. Incendiul de pădure izbucnit duminică, 6 mai, nu a fost stins încă, a precizat Inspectoratul general pentru Situații de Urgență, deși la misiune participă aproape 100 de pompieri militari cu zece autospeciale, sprijiniţi de 45 de silvicultori şi 15 voluntari. Incendiul s-a produs în zona Colbu-Gura Băii, Vârful Piciorul Caprei (1.800 metri altitudine), și este considerat unul complex, operațiunile fiind dificile din cauza reliefului accidentat, altitudinii mari şi vântului puternic.

 

Din cauza accesului îngreunat în zonă, IGSU a solicitat deja sprijin de la Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, cerând să fie trimis un elicopter dotat cu dispozitiv special de stingere de tip Bambi Bucket pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, transport şi deversare de apă asupra focarelor identificate.

 

“Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, caracterizate de vânt puternic, forţele de intervenţie au fost retrase şi au rămas în supravegherea zonei reprezentanţi ai ocoalelor silvice. În această dimineaţă, elicopterul a desfăşurat un survol de recunoaştere a zonei, iar în funcţie de focarele identificate sunt stabilite raioanele de stingere”, au anunţat reprezentanții IGSU.

 

UPDATE. Marți, 8 mai 2018, ora 10.50. Pentru că plafonul de nori nu permite, deocamdată, intervenția elicopterului de la IGAv în incendiul de pe vârful Lucăceasca și Culmea Piciorul Caprei, structurile integrate (pompieri militari, silvicultori, servicii voluntare pentru situații de urgență, salvamontiști, polițiști de frontieră) se pregătesc de reluarea intervenției la focarele de incendiu, a anunțat Instituția Prefectului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here