MĂRUNŢIŞ – Cât câştigă Primăria Baia Mare din închirierea spaţiilor pentru parlamentarii maramureşeni

0
469
Viorica Cherecheș și Vlad Duruș

POLITICA BANILOR. Astăzi, consilierii locali din Baia Mare au aprobat închirierea a două spaţii din proprietatea municipalitaţii, ambele situate în Centrul Vechi, către deputaţii Viorica Cherecheş (PNL) şi Vlad Duruş (USR), pentru deschiderea de către aceştia a cabinetelor parlamentare. Preţul de închiriere a fost stabilit la 2,5 euro/metru pătrat.

 

Deputatului Viorica Cherecheş, mama primarului suspendat Cătălin Cherecheş, îi va fi închiriat un spaţiu din clădirea Millennium 1 (situată pe strada Vasile Lucaciu nr. 2). Respectivul spaţiu cuprinde două birouri şi are o suprafaţă de 91,1 de metri pătraţi. În consecinţă, Cherecheş va plăti o chirie de 227,75 euro pe lună.

 

Deputatul Vlad Duruş îşi va face cabinetul parlamentar în spaţiul botezat „M6”, situat în clădirea Millennium 3 (din Piaţa Libertăţii nr. 15). Biroul acestuia are suprafaţa de 23,16 metri pătraţi şi va costa o chirie lunară de aproape 58 de euro. Cele două spaţii sunt închiriate nemobilate.

 

Dacă parlamentarii PSD şi PNL îşi fac, de regulă, cabinetele parlamentare în sediile judeţene ale partidelor (pe Bd-ul Bucureşti) – tocmai pentru a suporta o parte din cheltuieli, practic de a plăti întreţinerea din banii statului, nu din banii lor -, Cherecheş devine primul parlamentar de Maramureş care solicită pentru închiriere un spaţiu distinct.

 

Tot în urma unor decizii luate astăzi de consilierii băimăreni, tot în clădirea Millennium 3 îşi va desfăşura activitatea şi USR, formaţiunii politice alocându-i-se în acest sens o suprafaţă de 76,24 metri pătraţi. În schimb, dintr-un motiv nefăcut public, consilierii băimăreni au refuzat să prelungească contractul de închiriere pentru PND, filiala Maramureş având sediul într-o hazna din laterala Hotelului Mara pe care o reabilitaseră pe banii lor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here