MARAMUREȘ – Primarul din Cavnic se „cere afară” din PSD, dar președintele Zetea s-a dat cu Drei Wetter Taft și rezistă, ignorând umilirea publică a social-democraților

0
1648
Vladimir Petruț și Gabriel Zetea, pe vremea când beau pălincă și frigeau o slană împreună

CONFLICT. Știți reclama din anii ’90 la (pe atunci) noul fixativ al lui Schwarzkopf, Drei Wetter Taft. Ideea comercială era că, în orice situație meteorologică, pe ploaie, vânt etc., „coafura rezistă”. Așa e și președintele PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea. Pare că s-a dat cu fixativ pe barbă și rezistă, ignorând umilința publică la care primarul din Cavnic, Vladimir Petruț, îi supune de o vreme încoace pe social-democrați.

 

Problema e că dacă Zetea se face că nu o vede, mulți au remarcat-o și chiar au monitorizat comentariile pe care Petruț, încă social-democrat, le face la anunțurile populiste ale pesediștilor fideli lui Zetea. Partea bună e că Zetea pare a fi învățat el însuși lecția umilinței (așa cum a declarat după înfrângerea doar aparent surprinzătoare a pesediștilor la prezidențialele din 2014). Partea rea e că n-a învățat nimic, doar mimează acest joc, el fiind în continuare un biet tânăr ajuns necopt la butoanele puterii pe care o gestionează prost, cu aroganță și populism perimat.

 

În fine, revenind la jocul de-a pesedeu’, o explicație: Petruț își dorește să fie exclus din PSD, el fiind scos pe „linie moartă” tocmai de Zetea, care l-a ejectat nu doar de la porția de bani iluzorii pe care îi împarte sub forma acelor fantasmagorice „proiecte pe PNDL”, cu bonomia celui convins că toți sunt proști și doar el e deștept, ci și din Biroul de conducere județean, deși este social-democratul care a câștigat cu cel mai mare procent o primărie urbană din Maramureș. De ce vrea Petruț să iasă din „barca puterii”?

 

Vladimir Petruț, primar PSD, și Cornelia Negruț, președintele ALDE Maramureș

Păi nu vrea, vrea doar să fie băgat în seamă ca orice primar de oraș din această „barcă a puterii”, așa că și-a negociat rămânerea în barcă, doar că pe partea altui „vâslaș”, adică ALDE. Raționamentul e oarecum legitim, fiecare primar își vede interesul localității pe care o administrează, maximizându-și implicit și șansele la un nou mandat. În contextul în care Zetea, din dușmănie față de Petruț, dă cu tifla Cavnicului, primarul s-ar duce spre alt partid (ALDE), aflat și acesta la conducere, dar care îi asigură finanțările necesare dezvoltării urbei. Nu e Petruț ăsta vreun geniu, dar e suficient de orientat încât să rămână cu stoicism într-un loc unde nu e dorit și unde a fost aruncat la colț pentru a-și da seama că dacă rămâne acolo priza la electorat se va eroda până la următoarele alegeri.

 

De ce nu vrea Zetea să-l ejecteze pe Petruț din PSD, preferând să-și muște buzele la fiecare comentariu ironic al acestuia la adresa social-democraților maramureșeni? Doar el știe – oricât am încercat n-am reușit să cobor atât de mult pentru a-i putea înțelege greșelile. Poate pentru că, în mentalul său, în acest mod îl pedepsește mai tare pe căvnicar – nu cred că-l interesează că lumea, electorii (cum zice arogantul Zetea), râd de fiecare dată când văd că pesediștii se ceartă-ntre ei și nici că în acest fel partidul scade mai mult în ochii tuturor (e greu de crezut, dar PSD e unicul partid existent pe piața politică autohtonă care a învățat perfect cum să-și tragă câte-un ciocan în cap atunci când se simte bine). Chiar și-n ochii lor. Adică, ce stimă de sine să mai ai atunci când colegul tău te ironizează în permanență și tu stai ca ficusul, mut, zâmbind tâmp și repetând ca o moară stricată #ÎndrăzneșteSăCrezi și #NeȚinemPromisiunile.

 

În fine, să nu judecăm prea mult relația Petruț-Zetea, care au trecut de love-forever-inimioară-străpunsă și slană prăjită prietenește pe băț și stinsă apoi cu horincă de Cavnic la o incompatibilitatea ce pare să nu mai aibă rezolvare. În fond, își joacă fiecare cărțile pe care le are în mână. Doar am vrut să semnalez și public, pentru ceilalți social-democrați care se mint că nu observă nimeni acest conflict fățiș, că se observă. Și-n 2014 a fost la fel. Istoria se repetă, din timp în timp… Nu ajunge să ștergi comentariile, problema rămâne. Așa că trebuie rezolvată-ntr-un fel sau altul. Ăsta a fost un sfat. Deci, cu plăcere.

 

P.S.: În galeria foto de la finalul acestei scrieri aveți doar câteva mostre cu comentariile lui Petruț la postări (în care e etichetat și Zetea – doar de aceea au fost puse) ale membrilor PSD Maramureș.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here