MARAMUREȘ – Inundațiile din iulie, bilanț provizoriu: pagube însumate de peste 834.000 de euro

0
332

PAGUBE. Inundațiile din această lună au creat în Maramureș pagube de peste 3,8 milioane de lei (echivalentul a peste 834.000 de euro), conform evaluărilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, afectând cinci comune (Cicârlău, Groşi, Coaş, Deseşti, Repedea) și patru orașe (Şomcuta Mare, Ulmeni, Dragomireşti şi Vişeu de Sus). Raportul este, însă, unul parțial, evaluările pagubelor cauzate în orașul Cavnic și comunele Valea Chioarului şi Groşii Ţibleşului nefiind finalizate.

 

Cele mai afectate au fost infrastructura rutieră și forestieră și terenurile agricole și livezile. Instituția Prefectului Maramureș va transmite Guvernului raportul de evaluare a pagubelor pentru alocarea despăgubirilor din fondurile de urgență.

 

Conform evaluărilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sunt necesare lucrări de apărare împotriva inundaţiilor la Crăciunești, malurile Săsarului în Baia Mare şi Baia Sprie, amenajările din avalul Barajului Berdu, a văilor Seinel, Neagră, a râului Iza în cartierul sighetean Câmpu Negru, a Ruscovei de-a lungul comunelor Repedea, Ruscova şi Poienile de Sub Munte, a Vişeului în Petrova şi Vişeu de Sus și a pârâului Băleasa, în Săliştea de Sus.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here