MARAMUREŞ – Începe „Marea împărţeală” PSD – ALDE, faza de îndestulare: Prefectura (I)

0
606
Palatul Administrativ - sediul Instituției Prefectului Județului Maramureș

ALGORITM. La nivel central al coliţiei politice aflată la guvernare (PSD-ALDE) a fost stabilit algoritmul după care se va împărţi ceea ce-a mai rămas de împărţit. Surse politice 2mnews, au confirmat că la nivel de prefecţi, ALDE „a smuls incredibil” şapte posturi la nivel naţional, unul dintre judeţele despre care se discută ca oamenii lui Tăriceanu să preia postul de prefect fiind Maramureşul.

 

În caz că social-democraţilor maramureşeni li se va impune să accepte un prefect ALDE, acesta va fi Cornelia Negruţ (55 de ani), preşedinta filialei judeţene. Totuşi, decizia nu este definitivă, pesediştii din judeţ încercând să-l convingă pe Liviu Dragnea să le dea partenerilor de coaliţie un alt judeţ în locul Maramureşului.

 

Dacă această strategie, care nu are foarte multe şanse de reuşită, va da totuşi roade, în postul de prefect de Maramureş ar urma să fie promovat un social-democrat, printre numele cu cele mai mari şanse fiind Alexandru Cosma (60 de ani), actualul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş (2000-2004) şi fost subprefect (2009-2010).

 

Schimbările de prefecţi şi subprefecţi au început să se facă încă din ianuarie 2017, ultimele fiind oficializate în urmă cu două zile. „Rândul” Maramureşului va fi, cel mai probabil, până cel târziu la finalul acestei luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here