MARAMUREŞ – Începe „Marea împărţeală” PSD – ALDE, faza de îndestulare: instituţiile deconcentrate (II)

0
1162
Cornelia Negruț (ALDE) și Gabriel Zetea (PSD)

8 LA 1. În privinţa instituţiilor deconcentrate, algoritmul după care se va face împărţirea funcţiilor de conducere, decis la nivel central de coaliţia politică aflată la butoanele Puterii este următorul: la fiecare opt funcţii de director asumate de PSD, ALDE primeşte o funcţie. Desemnarea (prin concurs, evident, că altfel iar îmi trimite Gabriel Zetea scrisori să-mi „explice” că aceste funcţii de conducere sunt apanajul ANFP şi că se dobândesc prin concursuri pe bune, de parcă noi suntem de pe Marte şi nu ştim cum se procedează) va fi lăsată la dispoziţia exclusivă a conducerilor judeţene ale celor două formaţiuni politice, cu amendamentul că persoanele desemnate să nu fie „foarte controversate”.

 

Cel mai probabil, dintre instituţiile deconcentrate din judeţul Maramureş, la împărţire, vor fi eliminate cele „sensibile” din sistemele de justiţie, militarizate şi cele cu regim special, respectiv Tribunalul, judecătoriile, parchetele, Oficiul Registrului Comerţului, Jandarmeria, Poliţia, Poliţia de Frontieră, ISU, SRI, Centrul Militar, Centru Antidrog, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Silvică (unde recent a fost numit Indrei Dumitrean – apolitic).

 

De asemenea, PSD ar putea juca pe poziţii de forţă cu ALDE (pe fondul rezultatelor deplorabile obţinute la „parlamentare” de filiala condusă de Negruţ, care, cu doar 4,66%, n-a obţinut decât „praful de pe tobă”) şi să ceară ca în troc să nu fie introduse instituţiile deconcentrate aflate în subordinea Consiliului Judeţean (DGASPC, Spitalul Judeţean, Spitalul de Boli Infecţioase, RA Aeroportul Baia Mare, instituţiile de cultură şi cele muzeale, Ansamblul Transilvania), unde sunt deja numiţi social-democraţi sau agreaţi de aceştia.

 

Chiar şi aşa, PSD are directori (social-democraţi sau agreaţi) într-o multitudine de instituţii: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (Călin Chilat), Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (Oana Oşanu), Agenţia de Protecţie a Mediului (Alexandru Cosma), Inspectoratul Şcolar Judeţean (Ana Moldovan), Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (Olivia Ardelean), Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (Ovidiu Ştefan), Direcţia Judeţeană de Statistică (Ioan Roman), Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş (Dragoş Năcuţă), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (Corneliu Săvoiu), Centrul Regional de Zootehnie (Ioan Mihalca).

 

Ce-a mai rămas de-mpărţit? Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (Ovidiu Morar – PNL), Direcţia pentru Agricultură (Virgil Ţânţaş – PNL), Direcţia Judeţeană pentru Cultură (Ioan Marchiş – apolitic), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (Florin Urs – PNL), Direcţia Sanitar Veterinară (Dănuţ Crişan – PD), Garda de Mediu – Ioan Ștrempel (PD, dar pana in 2009 a fost la PSD), Autoritatea Rutieră Română (Lucian Oros – apolitic), Casa Judeţeană de Pensii (Lucica Pop – PD), Biroul Vamal de Interior (Teodor Lupuţi – PD), Casa de Asigurări de Sănătate (interimar Carmen Prodan – apolitic), Direcţia de Sănătate Publică (Rareş Pop – PD), Inspectoratul în Construcţii (Gabriela Ţânţaş – apolitic), Biroul Român De Metrologie Legală – Maramures (cu interimar, după înlocuirea lui Ciprian Cozoplean – PSD).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here